Košarka

Najteže je prošlo

Evroligaški krilni centar, najbolji igrač ABA lige ovog mjeseca - Milko Bjelica, odigrao je malu, ali važnu ulogu u pobjedi Crne Gore nad Bjelorusijom 91:67 u Minsku.
Najteže je prošlo
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Arena/PobjedaIzvor

Prije svega, njegovo pojavljivanje na gostovanju je odjeknulo – prošlog četvrtka odigrao je kasni meč Evrolige za Crvenu zvezdu protiv Baskonije, a u subotu ujutru već je bio sa reprezentacijom. Jedna od rijetkih evroligaških zvijezda koja je iskazala jasnu namjeru da igra za nacionalni tim ove jeseni je doprinijela energiji i motivaciji selekcije Zvezdana Mitrovića. Epilog – ubjedljiva pobjeda i partija bolja od one kakvu je javnost očekivala.

- Teško je u dovoljnoj mjeri istaći koliko je ova pobjeda nad Bjelorusijom važna za nas. Onaj primarni cilj, plasman u drugu fazu, praktično je obezbijeđen. Svima nam je pao kamen sa srca, najteže je prošlo, protivnici i košarkaška publika su mogli da vide da Crna Gora ima i kvalitet i pravu energiju – rekao je Bjelica.

Iskusni as sa decenijom igranja u Evroligi je kazao da je Bjelorusija mnogo kvalitetniji tim nego što je to rezultat na kraju demonstrirao.

- Sloveniju su namučili u Ljubljani samo dva dana ranije. Imaju dobru spoljnu liniju, koju smo mi natjerali na greške dobrom odbranom. Sveukupno, teško da je moglo bolje – rekao je Bjelica.

Milko nije želio da pretjerano ističe sopstvenu ulogu u selekciji – iako se samo njegovo pojavljivalje u timu pozitivno odrazilo na moral ekipe.

(Opširnije u Areni)

Foto: MN Press

Portal Analitika