Crna hronika

Zenović: Ulama je nosio oružje

Svjedok Žarko Zenović juče je u Višem sudu u Podgorici, na suđenju za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, kazao da je jedan od optuženih Vladimir Ulama nosio pištolj i hvalio se kako mu niko ništa ne može u Crnoj Gori jer ga štiti stric Zoran Ulama.
Zenović: Ulama je nosio oružje
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Osim Zenovića, koji je inače kum pokojnog Medina, iskaze su dali još četiri svjedoka koji su ispričali svoja saznanja o nestanku Petrovčanina. Tužilac Željko Tomković imao je i primjedbe na njihova svjedočenja jer, kako je obrazložio, u suprotnosti su sa dokazima iz spisa predmeta.

Za ubistvo Nemanje Medina, koji je nestao 8. jula prošle godine, pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol sudi se Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću. Optuženi Bogdan Milić tereti se da je skrivao Ulamu u kući na Cetinju.

Pištolj

- Ulama je sa sobom nosio pištolj koji bi ponekad izvadio iz torbe i pokazivao ga Nemanji. Skoro sam u novinama pročitao kako se pominje Vesko Maraš. Ja poznajem tog čovjeka jer je on ljeti u Petrovcu izdavao skutere. Prije dva ljeta kada je optuženi Ulama dolazio u Petrovac i kada smo šetali ja i Nemanja, Vlado je stao da se pozdravi sa njim i znam da je pričao i naglasio da su kumovi - kazao je Zenović.

Dodao je i da je jednom prilikom prisustvovao kada je Ulama u Petrovcu u jednom lokalu pokazivao zolju.

Odgovarajući na pitanje advokatice Andrijane Razić, koja zastupa porodicu Medin, svjedok je pojasnio da Nemanja nikada nije nosio oružje, niti je govorio da bi volio da ga kupi.

Advokat Branko Anđelić, koji zastupa Ulamu i Mijovića, prigovorio je iskazu ovog svjedoka, ističući da on, a i svjedoci koji su ranije dali iskaz, u kontinuitetu na glavnom pretresu pominju strica Zorana kao zaštitnika Ulame. Kazao je i da svjedoci komentarišući oružje ,,konstantno pominju neke nove vrste naoružanja“.

Svjedok Tomislav Vukosavović tvrdio je da je 8. jula prošle godine Vladimira Ulamu sreo oko 18 sati u Virpazaru. Ispričao je i da drugooptuženog Mijovića zna preko Ulame jer je dolazio u Virpazar i da je telefon davao njima dvojici, ali da ne zna koga su zvali i s kim su pričali.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika