Politika

Mandić tražio da se ne intonira himna?

Nezavisni odbornik u Budvi Stevan Džaković zahvalio je predsjedniku lokalnog parlamenta Đorđu Vujoviću što je „odolio pritisku“ partijskog šefa Andrije Mandića, koji je navodno tražio da se ne intonira crnogorska himna na svečanoj sjednici SO Budva.
Mandić tražio da se ne intonira himna?
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Džaković je u ponedjeljak, tokom rasprave o prijedlogu za razrješenje Vujovića, pitao predsjednika Skupštine da li je tačno da je lider Nove srpske demokratije tražio od njega da se ne intonira državna himna na svečanoj sjednici povodom Dana opštine i da je Vujović to odbio.

- Ako je to tačno - čestitam vam. Konačno ste ukapirali ko su oni gore. Shvatili ste šta je otadžbina, država, procedura i šta je zakon i Ustav - dodao je Džaković.

Nezavisni odbornik je zamjerio i što su neki partijski lideri sjedjeli u prvim redovima na svečanoj sjednici.

- To je sramota. Znači, oni sjede u prvom redu, a predsjednik jedne od opština bio je pozadi, u trećem redu - rekao je Džaković.

Vujović nije odgovorio da li je Mandić tražio od njega da ne intonira himnu, kazavši da se od svečane sjednice pokušava napraviti senzacija.

- Kroz Budvu su kolale razne priče – hoće biti himne, neće biti himne, predsjednik će ustati ili neće ustati. Moja obaveza je da poštujem simbole ove države. Dok sam na funkciji, tako ću da se ponašam – rekao je Vujović, koji je ostao na čelu Skupštine jer prijedlog za njegovu smjenu nije dobio dovoljan broj glasova.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika