Podgorica

Uskoro izgradnja doma za stare

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao je Glavnom gradu i Ministarstvu održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za izgradnju doma za stare i trafostanice. Objekat budućeg doma za stare nalaziće se na urbanističkoj parceli broj UP 33, u zahvatu DUP-a „Konik-Stari aerodrom, faza III“.

Uskoro izgradnja doma za stare
PobjedaIzvor

Na osnovu sprovedenog tendera Direkcija javnih radova ranije je izabrala izvođača radova, preduzeće IGP Fidija iz Podgorice. Početak radova se očekuje uskoro.

Dom za stare je na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada ocijenjen kao najveći projekat kada je u pitanju neki socijalni objekat. Vrijednost investicije je više od deset miliona eura, od čega je učešće Glavnog grada oko tri miliona.

dom-starih-2Objekat će se nalaziti na Starom aerodromu, ukupne je površine 11.225,20 kvadratnih metara, dok je korisna površina 9.807,45 kvadrata. Predviđeno je da objekat ima podrum, prizemlje i tri sprata, a moći će da primi oko 250 osoba.

Pored smještajnih jedinica budući dom za stare imaće dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok i prateće tehničke prostorije. Predviđene su i odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku.

U okviru urbanističke parcele planirana je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice ( jedna do glavnog ulaza i druga za ekonomski pristup), pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova, natkrivenih prostora za sjedjenje i zelenog pojasa.

Portal Analitika