Fudbal

Bez Jankovića do kraja jeseni?

Izgubio je Partizan u meču sa Spartakom dva važna boda u trci za titulu, ali bi gubitak mogao da bude mnogo veći od onog koji prikazuje tabela Superlige. Jedan od najboljih igrača crno-bijelih u posljednje vrijeme, Marko Janković, morao je da napusti igru u posljednjim trenucima prvog poluvremena, pa iako se u prvi mah činilo da se ne radi o ozbiljnoj povredi, glavobolja za stručni štab srpskog šampiona bi mogla da bude mnogo veća nego što je djelovalo.
Bez Jankovića do kraja jeseni?
Portal AnalitikaIzvor

- Jedva idem, gegam se nekako. Mnogo me boli - rekao je u telefonskom razgovoru Janković, koji je poslije meča sa Subotičanima hramljući napustio svlačionicu.

Udarac zarađen blizu aut-linije "začinjen" je još jednim na centru, poslije čega je Janković morao da ustupi Đuričkoviću mjesto na terenu.

- Dobio sam udarac laktom iznad kuka i u prvi mah sam pomislio da je važno samo da sačekam poluvrijeme kako bih vidio o čemu se radi i da li mogu da nastavim igru. Ipak, ubrzo mi je postalo jasno da je bol neizdrživ i da ne postoji mogućnost da ostanem na terenu.

Bol se od nedjelje uveče prepliće sa neizvjesnošću, pošto ni dan kasnije crnogorski vezista nije mogao da dođe do konkretnog odgovora na pitanje kolika ga pauza očekuje:

- Čekam termin za magnetnu rezonancu, poslije čega ću definitivno znati stepen povrede. Sada ne mogu ništa konkretno da kažem, niti da predvidim težinu povrede, jer i pored toga što je bol baš jak, nezahvalno je bilo što prognozirati.

Ono što svakako nije ohrabrujuće za sve boljeg vezistu crno-bijelih su riječi Vladimira Stojkovića, koji je nedavno pauzirao zbog slične povrede.

- Nadam se da neće biti u pitanju isto što se dogodilo Stojketu, jer ću u tom slučaju morati da pauziram 20 dana, i izvjesno je da bi tada prvi dio sezone bio završen za mene - zabrinuto je završio Janković.

Ofanzivni vezista Partizana ove jeseni je odigrao 13 prvenstvenih utakmica i postigao tri gola, upisavši pritom dvije asistencije. Dva od tri gola u Superligi Janković je postigao nedavno kao gost Javora u Ivanjici, a sjajna minijatura uoči pasa Tavambi protiv Jang Bojsa pokazatelj je da se Crnogorac vratio u formu s početka sezone.

Sada mu ostaje nada da će ga magnetna rezonanca "poslati" na kraću pauzu, kako bi, ukoliko bude nespreman za gostovanje u Kijevu, bar spreman dočekao 156. vječitu fudbalsku priču, koja je na programu 13. decembra.

Portal Analitika