Region

Markuš sahranjen u Novom Sadu

Marko Markuš (29) iz Novog Sada, ubijen prošlog petka uveče nedaleko od novosadskog hotela "Sajam", sahranjen je danas na Gradskom groblju. 
Markuš sahranjen u Novom Sadu
Portal AnalitikaIzvor

Na vječni počinak ispratili su ga njegovi najmiliji, otac Zoran, majka Jermina, supruga Jelena, sestra Zorana i njen suprug košarkaš Darko Miličić. U tužnoj povorci bili su mnogobrojni prijatelji, rodbina i poznanici.

Koračajući za sandukom prekrivenim cvijećem, majka tragično nastradalog Marka bolno je jaukala: "Sine moj, ko te ubi, proklet bio! Da mi je znati zašto su te ubili...?" Supruga Jelena, skrhana bolom, jedva je hodala. Opraštajući se od tragično nastradalog Marka, jedan od njegovih prijatelja je rekao da će im svima mnogo nedostajati, posebno roditeljima, sestri, supruzi i sinu.

- Trudićemo se da tvoj sin što manje osjeti da te nema - rekao je Markušev prijatelj.

Novosadska policija i dalje traga za napadačem koji je u petak uveče oko 21.40 iz mraka pucao u Markuša, dok je ovaj prilazio "mercedesu" američkih registracija. Poslije ispaljenih hitaca, "revolveraš" je pobjegao odatle, najvjerovatnije pješke.

Po nezvaničnim saznanjima, na parkingu, gdje je Markuš pogođen sa šest, sedam metaka, pronađeno je nekoliko čaura. One su odnijete na vještačenje da bi se provjerilo da li na njima eventualno postoje DNK tragovi osobe koja je povukla okidač na pištolju.

marko1

- I dalje se ispituju sve okolnosti ubistva - saznaju Novosti nezvanično od izvora bliskog istrazi. - Provjerava se da li je i sa kim u prethodno vrijeme bio u sukobu i zbog čega. Ne isključuje se mogućnost da je njegova likvidacija naručena, zbog ranijih neraščišćenih računa.

Markuš, inače sin bivšeg policijskog funkcionera, u utorak 28. novembra je trebalo da u Višem sudu u Novom Sadu prisustvuje nastavku suđenja za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Telečkog.

Prvooptuženi Jovan Kecman (37), koji je u bjekstvu, optužen je za pokušaj ubistva policajca Dalibora Bogdanovića Boće (40), dok se Markušu u tom postupku sudilo za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću. On je to negirao, tvrdeći da je lokal napustio prije bilo kakvog incidenta.

Portal Analitika