Abiznis

Zabjelčanima omogućeni besplatni zamjenski servisi

Velik broj korisnika sa Zabjela koji od nedjelje, 20. novembra, usljed prekida kabla u Jerevanskoj ulici, nisu imali pristup fiksnom telefonu, internetu i Extra TV-u, dobio je besplatne zamjenske servise od Telekoma, uslugu “TV za sve” i mobilni internet. Jedan broj korisnika prebačen je na optiku, pa sada mogu nesmetano koristiti sve servise kao i ranije. 
Zabjelčanima omogućeni besplatni zamjenski servisi
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Kao što je najavljeno, korisnicima će biti omogućeni besplatni servisi u trajanju od mjesec dana, a njihovi računi biće umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis, jer su ekipe Telekoma spriječene da otklone kvar od strane Vanje D. Đurišića, koji sa Glavnim gradom vodi spor zbog vlasništva nad parcelom u Jerevanskoj ulici.

“Angažovali smo sve postojeće resurse kako naši korisnici na Zabjelu ne bi ispaštali u ovoj situaciji. Sve naše službe su radile i tokom vikenda kako bi u što kraćem roku, što većem broju korisnika obezbijedili zamjenske servise. Istovremeno, radimo na realizaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi izbjegli da se naši korisnici, kao i naša kompanija, nađu u ovako neprijatnoj situaciji ubuduće” – izjavio je Nikola Ljušev, izvršni direktor Telekoma.

Kompanija je otvorila i posebne besplatne telefonske linije: 067551100, 067551133 i 067556699 (besplatni pozivi iz Telekom mreže) kako bi korisnicima sa Zabjela omogućili da u svakom trenutku mogu dobiti najnovije informacije vezano za rješavanje ove situacije.

Ljušev je naglasio da je kompanija  u intenzivnoj komunikaciji sa nadležnim organima kako bi dobila neophodnu podršku za saniranje kvara u Jerevanskoj. Podsjećamo, Telekom je na datoj lokaciji postavio infrastrukturu još 1970tih godina, i od tada plaća naknadu Glavnom gradu na čijem je zemljištu infrastruktura postavljena. Gradjevinska i upotrebna dozvola koju Telekom posjeduje izdata je 2007. godine, i odnosi se na cijelo naselje Zabjelo.

Portal Analitika