Politika

Rezultati pokazali da je evropska i demokratska perspektiva Crne Gore neupitna

Premijer Duško Marković saopštio je da su lokalni izbori u četiri crnogorske opštine pokazali da je evropska i demokratska perspektiva Crne Gore neupitna.
Rezultati pokazali da je evropska i demokratska perspektiva Crne Gore neupitna
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

- Bez obzira što smo na tom putu u kampanji za lokalne izbore imali ozbiljne izazove i što je politička konkurencija nastojala da to ključno i strateško opredeljenje dovede u pitanje – rekao je Marković nakon Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) u Budimpešti.

Markovića posebno raduje pobjeda DPS-a u Mojkovcu, koja je najbolji rezultat vladajuće partije u tom gradu od uvođenja višestranačja.

- Ovi rezultati najbolji su odgovor na političku destrukciju i kompromitaciju političkog sistema. To je još jedan kvalitetan odgovor na bojkot i politički parazitizam u Crnoj Gori – poručio je on.

Komentarišući rezultate izbora na Cetinju, Marković je rekao da nema dilemu kada je u pitanju formiranje vlasti u Prijestonici.

- Imali smo namjeru da i na Cetinju osvojimo apsolutnu vlast. Bili smo blizu. Vjerujem da su politička kampanja agresivnosti i politički primitivizam na Cetinju značajan dio glasača ostavili kući, ali mi imamo partnera na nivou centralne vlasti i vjerujem da ćemo veoma brzo uspostaviti dogovor o formiranju vlasti na Cetinju - poručio je Marković.

 

"Saradnja u okviru Mehanizma 16+1 dala već ozbiljne rezultate"

Premijer je istakao da je uspješno okončan šesti samit Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope, u okviru kog je saradnja zemalja koje ga čine dala značajne rezultate.

- Iza nas je uspješno okončan Šesti samit u okviru Mehanizma 16+1, Kina i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Konstatovali smo da je saradnja u okviru tog Mehanizma dala već ozbiljne rezultate za sve zemlje koje ga čine, da je to podstaklo razvoj infrastrukture i pokrenulo proizvodnju u svim državama i dovelo do rasta ekonomije, da to nije samo saradnja koja se dešava između zemalja Centalne i Istočne evrope i Kine, nego i zemalja unutar i između sebe i Crna Gore je, naravno u okviru te saradnje i tog Mehanizma, imala i ima značajne benefite – ocijenio je Marković.

 

Foto: gov.me

Portal Analitika