Društvo

Uskoro početak izgradnje Doma starih u Podgorici

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu žitne sredine Glavmog grada – Podgorica, izdala je Glavnom gradu i Ministarstvu održivog razvoja i turizma-Direkcija javnih radova, građevinsku dozvolu za izgranju objekta Dom starih i trafostanica NDTS 10/0,4 kv, 2x1000 kVA “Broj 12-Nova” sa priključnim 10 kV kablovima, na urbanističkoj parceli broj UP33, u zahvtu DUP-a “Konik-Stari aerodrom, faza III” u Podgorici. 
Uskoro početak izgradnje Doma starih u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo da je Direkcija javnoh radova na osnovu tendera izabrala izvođača radova, IGP Fidija. Početak radova se očekuje uskoro.

Dom za stare je još jedan projekat Glavnog grada za koji su se na posljednoj sjednici lokalnog parlamenta čule ocjene da je to najveći projekat kada je u pitanju neki socijalni objekat. Vrijednost investicije je preko deset miliona eura, od čega je učešće Glavnog grada oko tri miliona eura. Radi se zaista o značajnom objektu koji će se nalaziti na Starom aerodromu, ukupne bruto površine 11.225,20 m², dok je korisna površina objekta 9.807,45 m². Predviđeno je da objekat ima tri sprata, podrum i prizemlje. Kapacitet objekta je oko 250 osoba. Pored smještajnih jedinica objekat sadrži dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok, prateće tehničke prostorije. Predviđene su i odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku.  

Takođe, u okviru parcele je planirano i 61 parking mjesto, dvije kolske saobraćajnice, jedna koja vodi do glavnog ulaza i druga koja opslužuje ekonomski pristup, pješačke staze, plato za manifestacije različitih tipova, natkriveni prostori za sjedenje, zelenilo… 

 

Portal Analitika