Politika

Na Cetinju: I opozicija i vlast proglasili pobjedu

I opozicija i DPS su večeras proglasili pobjedu na izborima na Cetinju. "DPS je i dalje najjača partija u Prijestonici i osvojila je 44,7 odsto", kazao je nosilac liste DPS Aleksandar Bogdanović.On je kazao da se uzda u podršku SD-a kako bi formirali vlast. Kazao je da je siguran da će dobiti podršku SD-a.
Opozicija je proglasila pobjedu na Cetinju jer očekuju da formiraju vlast sa Socijaldemokratama koje su saopštile da neće sa Demokratskim frontom, a koji nije prešao cenzus. Predstavnici SDP-a, URA i Demokrata slave pobjedu opozicije na ulicama Cetinja.
Na Cetinju: I opozicija i vlast proglasili pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

"DPS je i dalje najjača partija u Prijestonici i osvojila je 44,7 odsto", kazao je nosilac liste DPS Aleksandar Bogdanović.

On je kazao da se uzda u podršku SD-a kako bi formirali vlast. Kazao je da je siguran da će dobiti podršku SD-a.

Lider URA Filip Adžić kazao je da su poslije rezultata posjetili SD i da su razgovarali o tome da u ponedjeljak počnu pregovore.

"Zadovoljan sam podrškom. Siguran sam da će se opozicija za pet minuta dogovoriti", kazao je Adžić.

Gazivoda: SD će razgovarati sa svima

Socijaldemokrate su zadovoljne rezultatom izbora na Cetinju, po kojima će na osnovu nezvaničnih rezultata iz URE, od njih zavisiti formiranje vlasti.

Nosilac liste dr Ivan Gazivoda je rekao da će razgovarati sa svima i da je za njih neprihvatljiv sadašnji saziv lokalne uprave.

 

Prema podacima iz URA na osnovu skoro 100 odsto obrađenog biračkog tijela, DPS ima 16 mandata, URA i Demokrate pet, SDP 3, SD 2 i Stara garda dva mandata. Prema nezvaničnim informacijama DPS-a, na osnovu 57 odsto obrađenih glasova imaju 52,5 odsto glasova. To je 17 mandata, od 33, u Skupštini Prijestonice. Socijaldemokrate imaju dva mandata za sada, rečeno je nezvanično iz te partije.

 

Portal Analitika