Politika

DPS: Apsolutna pobjeda u Petnjici

Iz Izbornog štaba Demokratske partije socijalista u Petnjici saopštili su da je ta partija na izborima osvojila više od 50 odsto glasova, odnosno apsolutnu većinu u budućem lokalnom parlamentu, javila je Televizija Crne Gore.
DPS: Apsolutna pobjeda u Petnjici
Portal Analitika/Televizija Crne GoreIzvor

Iz DPS-a su saopštili da će imati sigurno 18 mandata, možda i 19.

"Osim SNP-a i Pozitivne svi su prešli cenzus. Bošnjačka stranka je najjača u opoziciji. Imaju četiri ili pet mandata", ", istakao je predsjednik Opštinskog odbora Mehmed Adrović.

Nosilac liste DPS-a Samir Agović je poručio da je zadovoljan rezultatima. "Ovo je pobjeda, ali nema poraženih. Petnjica će tek u narednom mandatu doživjeti procvat i vjerujem da su građani izabrali pravu opciju. Već sjutra nastavljamo da radimo", kazao je on.

Agović je rekao da su pokazali da su dominantna politička snaga i da niko ne može da ih ocjenjuje. "Procijenićemo u partijskim organima da li ćemo zvati SD u koaliciju", poručio je on.

Agović se osvrnuo i na optužbe opozicije o "punktovima DPS-a", rekavši da su navodi o tome netačni, te da su drugi imali punktove.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Mersad Lakić je saopštio da je od 3.018 upisanih birača glasalo 48, 66 odsto.

I podaci SDP-a govore da DPS ima apsolutnu vlast u Petnjici. SDP  e doživjela veliki pad na lokalnim izborima u Petnjici. SDP osvojio samo jedno odborničko mjesto, dok je na prošlim izborima imala 11.  

Portal Analitika