Društvo

Tužilaštvo na vrijeme reagovalo

​Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju negira navode da je državni tužilac neblagovremeno reagovao i tek nakon dva sata izašao na lice mjesta radi pretresa prostorija – štaba »DPS« Cetinje, saopšteno je iz Tužilaštva.
Tužilaštvo na vrijeme reagovalo
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Tužilaštvo/Portal AnalitikaIzvor

Radi preciznog informisanja, Osnovno državno tužilaštvo obavještava javnost da je državnog tužioca u 14,30 Uprava policije - Odjeljenja bezbjednosti Cetinje obavijestila o krivičnoj prijavi koju su podnijele političke partije Demokratska Crna Gora, URA i Socijaldemokratska partija Crne Gore.

Državni tuzilac odmah je naložio policijskim službenicima da blokiraju prostorije u ulici »Vučedolskoj« u Cetinju, koje koriste Demokratska partija socijalista Cetinje,do pribavljanja naredbe za pretres sudije za istragu. Po dobijanju naredbe za pretres, zajedno sa policijiskim služenicima Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, državni tužilac izašao je na lice mjesta u 15,15 časova, gdje je obavljen pretres lica i stvari koje su zatečene u objektu. Tom prilikom nijesu pronadjene stvari koje bi ukazivale na izvršenje nekog krivičnog djela. Osim ove krivićne prijave, državni tužilac obavješten je da je na biračnom mjestu br.17, fizički napadnut I.B. iz Cetinja i da je zadobio tjelesne povrede.

"Zbog napada da ovo lice lišeni su slobode V.J. i M.B. iz Cetinja. Osnovno državno tuzilastvo na Cetinju, takodje je obaviješteno da su pripadnici partije »URA« M.P., M.M., S.K. i S.J. svi iz Cetinja, napadnuti od strane za sada nepoznatih lica tako što su poprskani biber sprejom u predjelu očiju. Njima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć, a drzavni tužilac naložio je policijskim služenicima da pronadju učinioce", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika