Kultura

Krompir spasa

Vjerovali ili ne, jedno pečeno jelo skinulo je fatvu sa leđa Larija Dejvida
Krompir spasa
Objektiv/PobjedaIzvor

Da nam je neko rekao da Lari Dejvid može da bude dobri Samarićanin u bilo kojoj situaciji, odmah bismo mu preporučili dobrog psihijatra. Ipak, baš to se dogodilo u osmoj epizodi serije „Curb Your Enthusiasm“. Jedan pečeni krompir pobijedio je fatvu!
Dok je Lari čekao da se posluži švedskim stolom, jedan od gostiju restorana, koji se već poslužio zakuskom, pokušao je da se vrati i uzme malo krompira preko reda. Kada su ostali gosti zavikali na „uzurpatora“, Lari je skočio u njegovu odbranu. Stranac se zahvalio. Na Larijevo iznenađenje, Morsi je otkrio da će, u znak zahvalnosti, pokušati da pomogne oko fatve.
U najboljem dijelu prikazano je Morsijevo istraživanje prošlosti antisocijalnog leptira. Da bi potvrdio da Lari stvarno zaslužuje drugu šansu, Morsi je nahvatao nekoliko ljudi koje je gospodin sa fatvom maltretirao u prethodnim sezonama.
Intervjuisani su prostitutka Monina, sin osramoćenog kamikaze, Larijeva bivša djevojka koja je u invalidskim kolicima, bolničarka kojoj se rugao da ima ogromnu vaginu, reper Krazee-Eyez Killa, ortodoksna pravovjernica i zvijezda sage „Back to the Future“ – Majkl Dž. Foks. Svi su dali jednoglasan odgovor: što god im je Lari ikada rekao, imao je pravo.
Osim muslimanske krtice koja provjerava da li Lari može da ispuni standarde ajatolaha, malo je što bilo vrijedno smijeha – uključujući nategnuti finiš kada Lari izlazi pred „inkvizitore“. Međutim, kada je naša omiljena nesreća u pitanju, i to je sasvim dovoljno da zaplačemo od muke jer se bliži finiš sezone.

M. I.
FOTO: screenshot

Portal Analitika