Ostalo

Botas prvi pred fajront

Valteri Botas startova- će prvi danas (14 h) na posljednjoj trci sezone Formule 1 u Abu Dabiju. Finac iz Mercedesa imao je bolje vrijeme od šampiona, timskog kolege Luisa Hamiltona, kojeg je velika greška koštala polpozicije. Botas je zaslužio četvrti pol karijere, iako nije uspio da izveze posljednji brzi krug na stazi ,,Jas Marina“. Ipak, vrijeme od 1:36,231 minuta bilo mu je dovoljno za prednost u prvom startnom redu, bio je za 0,172 sekundi bolji od Britanca.
Botas prvi pred fajront
ArenaIzvor

Fetel iz Ferarija bio je treći. - Želim da pobjedom zaokružim dobru debitantsku sezonu u Mercedesu. Tokom jeseni nijesam imao sreće u nekoliko navrata, možda mi se sada sve to vraće. Očekujem žestoku borbu sa Ferarijem i Red Bulom – rekao je Botas.

Prvak rasterećen

Luis Hamilton imao je ,,zicer“ da pobijedi juče u kvalifikacijama, ali je u posljednjim krivinama posljednjeg brzog kruga napravio grešku. Novi, četvorostruki šampion očigledno vozi rasterećenije u finišu sezone. - Malo sam više rizikovao, pa se desila greška. Želim da pokažem navijačima da imaju šampiona koji se bori za pobjedu u svakoj trci. U Brazilu nijesam imao sreće, zbog starta sa začelja. Sada je drugačije, očekujem dobru zabavu i borbu na stazi. Toliko sebi dugujem na kraju sezone za pamćenje – rekao je Hamilton. Mercedes već testira brojne komponente bolida za narednu sezonu, tako da je bolid manje pouzdan nego inače.

Nade Fetela

Fetel u Ferariju nije bio toliko konkurentan kao na prošloj trci u Brazilu. Ipak, Njemac želi da zaokruži sezonu velikog napretka za italijanski tim šestom pobjedom. - Imamo šansu, mada je teško kada imate oba Mercedesa ispred sebe. Dobar start biće ključan, to je bio veliki problem u drugoj polovini sezone. Iza mene su oba Red Bula, moram ostati fokusiran i čekati šansu za preticanje. Ferari je brz, bolid se sve bolje ponaša kako trke odmiču i to je moja šansa, u završnici – rekao je Fetel. Četvorostruki prvak svijeta ima 22 poena više od Botasa, na drugom mjestu generalnog plasmana, tako da je za očekivati de Fetel bude vicešampion nakon današnje trke u Abu Dabiju. Interesantna je borba za četvrto mjesto u šampionatu. Rikjardo iz Red Bula ima sedam poena više od Raikonena iz Ferarija, a upravo njih dvojica su četvrti i peti danas na startu trke.

Portal Analitika