Crna hronika

Obezbjeđenju Nikole Pekovića određen pritvor

Crnogorskim državljanima Radojku Tomaševiću (35) i Ivanu Goločevcu (30) juče je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje za nedozvoljeno držanje oružja i šverca droge, kazao je za Pobjedu njihov advokat Igor Tomić. Odluka o pritvoru donijeta je u beogradskom Višem sudu. 
Obezbjeđenju Nikole Pekovića određen pritvor
PobjedaIzvor

Tomašević i Goločevac zadržani su u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva s obzirom da su strani državljani. Advokat Tomić navodi da je jedna od opcija koju će kao branilac ponudti tužilaštvu i sporazumno priznanje krivice za nedozvoljeno držanje oružja.

- Što se tiče droge koja je pronađena kod Goločevca, radi se o manjoj količini i, kako je osumnjičeni tvrdio, radi se o opijatu za ličnu upotrebu – kazao je on. Advokat Tomić nije mogao potvrditi informaciju objavljenu u beogradskim medijima da je Tomašević angažovan na obezbjeđenju bivšeg košarkaša Nikole Pekovića. -Nakon hapšenja obojica su kazali da rade kao obezbjeđenje. Međutim, nijesu navodili koga obezbjeđuju – pojasnio je Tomić.

Prema pisanju beogradskih medija, Tomaševića i Goločevca je u petak policija zaustavila u automobilu „audi 4“ američkih tablica, a tokom pretresa pronađeni su narkotici, revolver i pištolj. U posebno prepravljenoj pregradi „audija 4“ bio je sakriven revolver marke „ruger“, pištolj ,,golan“ izbrušenih fabričkih brojeva, kao i više komada pištoljske municije različitog kalibra. Prilikom pretresa Goločevca nađen je paketić u kome se nalazilo 0,25 grama kokaina. Policija je u nastavku provjera utvrdila da automobil „audi 4“ u kojem su bili Tomašević i Goločevac pripada bivšem košarkašu Nikoli Pekoviću, koji pored sportske ima i bogatu građevinsku karijeru. Beogradski mediji navode i da tamošnja policija raspolaže operativnim podacima da je Tomašević u obezbjeđenju Nikole Pekovića.

Portal Analitika