Fudbal

Osam golova u derbiju Rura!

Dortmundska Borusija i Šalke odigrali su možda i najbolji meč godine u derbiju Rura u 13. kolu Bundeslige – 4:4 (4:0)!
Osam golova u derbiju Rura!
BVBIzvor

BVB je krenuo spektakularno, dao je četiri pogotka za svega 25 minuta igre, ali je vječiti rival odgovorio istom mjerom i u posljednjim sekundama četvrtog minuta nadoknade izbjegao poraz.

Domaći, koji ne znaju za pobjedu u nacionalnom šampionatu još od 30. septembra, krenuli su spektakularno i već poslije 25 minuta igre imali ogromna četiri pogotka prednosti. 

Najprije je Pjer-Emerik Obamejang bio precizan u 12, poslije sjajne timske akcije, u 18. Bendžamin Stambuli pogađa sopstvenu mrežu, da bi onda precizni bili Mario Gece, odnosno Rafeal Gerero, divnim volej udarcem. 

Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali je djelovalo da gosti nemaju nikakve šanse, međutim – sve se dijametralno promijenilo u svega desetak minuta. 

Gvido Burgštaler je u 61. smajio zaostatak, Amin Harit ga je u 65. prepolovio, da bi se stvari po Borusiju dodatno zakomplikovale nakon nepotrebnog starta Obamejanga na 30 metara od svog gola i drugog žutog kartona za Gabonca. 

Šalke je sve više pritiskao rivala, a nadu da može da izbjegne poraz vratio mu je Danijel Kaliđuri pogotkom poslije lijepog solo prodora i ulaska u kazneni prostor. 

Ipak, djelovalo je da će pogubljena Borusija sačuvati sva tri boda, ali je onda Konopljanka izveo korner, a veteran Naldo nevjerovatno skočio i zakucao loptu u mrežu za neopisivo slavlje, odnosno muk 'Žutog zida'. 

Ovakav kraj prouzrokovao je varnice, ali je fizički obračun igrača dvije ekipe spriječen. 

 

Portal Analitika