Košarka

Rouz završava karijeru?

Američki mediji objavili su sinoć kako košarkaš Klivlenda Derik Rouz ozbiljno razmišlja o završetku karijere.
Rouz završava karijeru?
ESPNIzvor

Sjajni 29-godišnji košarkaš već godinama ima mnogo problema sa povredama. Koljena su mu potpuno uništena i Rouz zbog toga nije nikada uspio da dosegne vrhunac karijere u najjačoj ligi svijeta.

Nove povrede koje su ga pogodile psihički su ga dotukle i Rouz je pred odlukom o okončanju profesionalne karijere.

To bi moglo mnogo da ga košta, zbog sponzorskog ugovora s Adidasom. Naime, Rouz je  2012. godine potpisao ugovor sa njemačkim brendom vrijedan 185 miliona dolara za 13 godina, a on prestaje važiti u slučaju okončanja karijere.

Tako bi Rouz, ako se odluči na penziju, mogao izgubiti oko 80 miliona dolara koje je trebao dobiti u narednih sedam godina i doživio bi još jedan veliki gubitak.

Ipak, nekadašnji MVP lige po Forbsu ima bogatstvo od 34 miliona dolara i sigurno je da će se za njega naći još poneki posao u budućnosti u kojem bi imao dobru platu.

Pritisak je na njega ogroman. Povrede su uništile veliku karijeru i zbog koljena nikada nećemo saznati dokle je Rouz mogao ići.

Rouz je NBA karijeru počeo u Čikago Bulsima, gdje je do povreda bio potpuno nezaustavljiv, igrao je još za Njujork Nikse, a od ove sezone je u Kavalirsima.

Portal Analitika