Rukomet

Majda pohvalila Johansona, srećna i zbog povratka Kaće i Jovanke

  Majda Mehmedović i Per Johanson u finišu prošlogodišnje sezone sarađivali su u Bukureštu. Krilo „lavica“, koja će preskočiti SP zbog povrede ramena, poznaje bolje od svih novog selektora reprezentacije Crne Gore.



Majda pohvalila Johansona, srećna i zbog povratka Kaće i Jovanke
PobjedaIzvor

“Drago mi je što sam imala iskustvo rada sa njim. Bilo je kratko, ali je kod mene i ostalih ostavio pozitivan utisak. Drago mi je što je nakon Adžića došao Johanson, njegova energija može mnogo toga u igri da promijeni. Sjećam se kada nam je bilo najpotrebnije, pomogao nam je stavom, energijom i to je nešto najbolje što posjeduje. Ima veliko iskustvo, radio je dugo sa reprezentacijom Švedske, a mnoge od mojih saigračica u Bukureštu, kojima je tada bio selektor, dijele isto mišljenje. Ima, naravno, drugačije viđenje rukometa, na koje nijesmo navikli. Ali, lako se možemo prilagoditi sistemu. Znam da je oduševljen sa nama i našom energijom, jer nas odavno prati. Zna gdje je došao, šta imamo, mislim da će onako lijepo da se uklopi i mi sa njim”, rekla je Majda.

U kojem dijelu može najbolje da pomogne?

“Mislim da je oduševljen odbranom, odnosno našim sistemom, on neće tu ništa dirati. Sviđa mu se naša energija i želja. Mislim da će, a Skandinavci vole brži rukomet, dosta toga da radi za taj dio. Ali, mislim da nema vremena da mnogo mijenja, a ne bi bilo dobro ni za djevojke, jer za deset dana nije moguće nešto značajnije uraditi. Ali, sa svojom energijom može mnogo toga da promijeni. U suštini, svaka promjena je dobra u rukometu. Istina, igrali smo jak rukomet sa Adžićem, ali ovo je, jednostavno, drugačija škola. Eto, u Bukureštu radim godinu i po sa Skandinavcima i generalno je isto. Više obraćaju pažnju na kontre, tranziciju, ali su oduševljeni našom odbranom”, kazala je Mehmedović.

Da li su su veće ambicije sa povratkom Jovanke Radičević i Katarine Bulatović?

“Ako smo pravi tim, igraćemo tako, bez obzira jesu li ili nijesu sa nama Kaća i Joka. Sa njima će biti bolje. Smatram još da više nije tako mlada reprezentacija. Istina, gro njih jeste. Ali, pored Milene, tu su još Kaća, Joka i Marina, koje su mnogo iskusne. Rano je da pričamo o plasmanu, a sigurna sam da će prvenstvo biti drugačije nego što je bilo do sada. Očekujem neke iznenađujuće rezultate. U svakom slučaju, drago mi je što su se vratile Kaća i Joka, drago mi je što ću imati priliku da opet igram sa njima i nadam se da će se Jovanović i Klikovac oporaviti. ”

Grupa teška, na startu Danska i Rusija, šta je potrebno za pobjedu?

“Najbitnije da se otvori prvenstvo kako treba i da se prva utakmica odigra sa velikom energijom. A prva je sa velikom Danskom. Na prethodnom šampionatu bez Joke i Kaće smo im dobro parirali. Što znači da šansa postoji. Vjerujem da ćemo proći grupu”, istakla je Majda Mehmedović.

foto:barinfo

Portal Analitika