Region

Ubijen Marko Markuš

Marko Markuš (29) ubijen je sinoć oko 21.30 sati u pucnjavi ispred novosadskog Hotela "Sajam" u Hajduk Veljkovoj ulici, saznaje "Blic".



Ubijen Marko Markuš
BlicIzvor

Markuš je od ranije poznat policiji, a u martu ove godine pušten je iz zatvora, gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva.

Markuš je ubijen u klasičnoj sačekuši, dok je izlazio iz svog mercedesa na parkingu hotela. Kako je za "Blic" izjavila portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać, ekipe te zdravstvene službe izašle su odmah na teren po dojavi, ali im je na licu mjesta rečeno da je povrijeđeni privatnim kolima prevezen u Urgentni centar koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela gdje se dogodio obračun. Ipak, Markuš je preminuo za nepunih sat vremena nakon više pokušaja reanimacije.

Policija je za svega par minuta blokirala čitav kraj i uviđaj je trajao do kasno. Kako se nezvanično saznaje, policija traga za više osoba za koje se sumnja da su učestvovale u zločinu, odnosno u toku je potjera za počiniocima, ali i nalogodavcem ubistva.

markus

Marko Markuš, sin bivšeg policajca, pušten je u martu ove godine iz zatvora gdje je služio petogodišnju kaznu jer je 2011. godine osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva koji je kasnije preminuo u bolnici.

On je kriminalnu "karijeru" počeo da gradi još kao maloljetnik, a 2006. godine je osuđen zbog napada na policajca na uslovnu kaznu, a iste godine optužen je i za ranjavanje dvojice mladića u "Crvenoj kafani".

Bio je optužen i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba "Kili" u decembru 2007. godine, a bio je i glavni osumnjičeni u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

Markušev otac decenijama je radio u policiji. Bio je visoki zvaničnik novosadske policije, ali i šef interventne jedinice i posljednje godine u službi proveo je kao inspektor u odjeljenju za strance, a penzionisan je prije četiri godine.

Osim što je imao uticajnog oca, često je dovođen u vezu sa poznatim sportistima sa kojima je stupio u kontakt preko bivše NBA zvezde Darka Miličića koji je oženio Markuševu rođenu sestru.

Miličić je jednom prilikom rekao da mu se "šurak promijenio i da sada nije problematičan".

Portal Analitika