Društvo

Rekonstruisan Centar za patologiju trudnoće

Menadžment Kliničkog cnetra Crne Gore završio je još jedan važan projekat, Završena je rekonstrukcija Centra za patologiju trudnoće Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore, a vrijednost radova iznosi 40.000 eura.



Rekonstruisan Centar za patologiju trudnoće
KCCG/Portal AnalitikaIzvor

Direktorka KCCG Zorica Kovačević sa saradnicima i donatorima, Vericom Maraš direktoricom kompanije „13. jul – Plantaže“ i predstavnicima kompanije „Čelebić“ obišla je danas rekonstuisani Centar.

Kako je rečeno Portalu Analitika, o značaju ovog projekta najbolje govori podatak da se u Centru zbrinjavaju trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom iz cijele Crne Gore.

- Imajući u vidu činjenicu da je priorite svakog društa zaštita majke tokom trudnoće, ovim činom menadžemnt naše ustanove je dokazao da su mu posebni prioriteti obezbjeđivanje kvalitetnih uslaova za boravak i liječenje u našoj ustanovi crnogorskih osiguranika kao i boljih uslova za rad zaposlenih – dodaju iz KCCG.

Uz „Plantaže“ i „Čelebić“, rekonstrukciju su podržale i kompanije „LD gradnja“ i „Eurozox“.

- Tokom rekonstrukcije kompletno su zamijenjeni sanitarni čvorovi, reparirana vrata bolničkih soba, zamijenjen mobilijar i urađen moleraj. Važno je napomenuti da je 13 sanitarnih čvorova rekonstruisano, tj. zamijenjana je vodovodna i kanalizaciona instalacija, postavljene nove pločice i ugrađene nove sanitarije – preciziraju iz KCCG.

2411kccg1Uz raniju nabavku novih bolničkih kreveta i dušeka, te navedenu rekonstrukciju, obezbijedili smo budućim mamama komfornije uslove za vrijeme boravka u Centru za patologiju trudnoće.

- Zaštita majke u toku trudnoće obaveza je svih nas i države. Ovdje počinje život, tu se rađa život, ne samo za Podgoricu, već za cijelu Crnu Goru. Menadžment je posebno zahvalan donatorima naše ustanove, koji su uvijek imali razumijenvanja za naše potrebe i planirane projekte – istakla je medicinska direktorica KCCG doc. dr Snežana Raspopović.

Ona je podsjetila na projekte koji su realizovani u proteklih nepunih godinu dana uz, kako ističe, „nesebičnu podršku pojedinaca i privrednih subjekata“: rekonstrukcija Klinike za ORL i MFH, Klinike za neurologiju, Centra za kardiohirurgiju, Intenzivne jedicine Interne klinike, Koronarne jedinice Klinike za bolesti srca, Centra za vaskularnu hirurgiju, Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece, te nabavku nove medicinske opreme.

- Sa novim vrlo moderni kupatilima, prilagođenim za bolničke uslove, definitivno će boravak naših pacijenatkinja, uz naše iskustvo, učiniti komfornijim - kazao je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo prim. dr Vojislav Miketić.

Iz menadžmenta KCCG su istakli da za narednu godinu planiraju još jedan „baby friendly“ projekat - rekonstrukciju Odjeljenja za akušerstvo, čime će se obezbijediti uslovi da majke i bebe budu zajedno 24 sata dnevno.

Portal Analitika