Društvo

Daković posjetio Pješadijski bataljon i Centar za obuku

Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Ilija Daković obišao je u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu Pješadijski bataljon i Centar za obuku Vojske Crne Gore.
Daković posjetio Pješadijski bataljon i Centar za obuku
Portal Analitika/VladaIzvor

Komandant Pješadijskog bataljona potpukovnik Enes Murić je prezentovao generalu Dakoviću stanje u jedinici i ključne izazove sa kojima će se Pješadijski bataljon susretati u narednom periodu. Težište rada, prema riječima potpukovnika Murića, biće usmjereno ka realizaciji aktivnosti povodom ocjenjivanja deklarisanih sastava Vojske Crne Gore. Takođe, u ovoj godini uspješno su realizovane vježbe na nacionalnom i međunarodnom nivou kojima su značajno unaprijeđeni kapaciteti i znanja pripadnika Pješadijskog bataljona.

Komandant Centra za obuku pukovnik Miodrag Vuksanović istakao je da su kapaciteti CO iskorišteni u potpunosti, ali da to ne ometa izvršenje svih predviđenih zadataka. Pukovnik Vuksanović je dodao i da je obuka pripadnika VCG za učestvovanje u mirovnim misijama i operacijama značajno unaprijeđena, te da to pokazuju i naši pripadnici angažovani u tim misijama i operacijama.

Načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem u jedinicama i naglasio da će Generalštab Vojske Crne Gore i Ministarstvo odbrane pružiti punu podršku svim jedinicama u cilju nesmetanog izvršavanja svih povjerenih zadataka i reformi.

General Daković je iskoristio priliku i da obiđe nove vojnike po ugovoru koji su na obuci u kasarni „Milovan Šaranović“. Načelnik Generalštaba je poručio novim vojnicima da moraju biti posvećeni realizaciji postavljenih zadataka i da moraju, kroz angažovan pristup, uložiti maksimalan napor da usvoje brojna znanja, jer se od njih očekuje mnogo.

Portal Analitika