Košarka

Budućnost na premijeri protiv Partizana

ABA liga raste iz godine u godinu, Druga ABA liga zaživjela je ove sezone, a duh košarke na regionalnim prostorima proširiće se i danas - istorijska prva sezona juniorske ABA lige kreće danas turnirima u Zagrebu i Beogradu.
Budućnost na premijeri protiv Partizana
Dnevne novineIzvor

Talentovani klinci Budućnost Volija turnir u glavnom gradu Hrvatske otvaraju večeras (18.30h) duelom protiv Partizana u Cedevitinom “Domu košarke”

Ekipa crnogorskog šampiona je otputovala kao lider domaćeg šampionata, a Petar Mijović neće moći računati na prvog plejmejkera Vuka Popovića. Međutim, svi ostali su spremni. Podgoričani će računati na pomoć srebrnih kadeta Feđu Pajovića i Viktora Vujisića, a tu su i dječaci koji su već iskusili igranje u seniorskoj konkurenciji – Bogdan Bojić, Andrija Slavković i Nikola Vujović (na pozajmici u Lovćenu).

“Ovo je odlična stvar u režiji ABA lige, a nadam se da će u godinama koje dolaze ovo prerasti u ligu. Da talentovani momci dobiju šansu da se iz nedjelje u nedjelju takmiče sa ekipama iz regiona”, rekao nam je Mijović.

“Mi ovaj turnir čekamo sa nestrpljenjem. Momci vrijedno i dobro rade. Imamo malih problema zbog povreda, a Bojić, Slavković i Vujović su se kasno priključili. Uradićemo sve kako bi dobili šansu da učestvujemo na finalnom turniru.”

Sistem takmičenja je takav da je deset klubova podijeljeno u dvije grupe po pet, igraće svako sa svakim, a dvije najbolje plasirane će obezbijediti plasman na finalni turnir koji će se igrati u Laktašima.

“Napravili smo koncept da su i domaći šampionat i ova ABA liga šansa da predstavimo mlade momke. Kompletna naša vizija i način rada usmjeren je ka tome da ne jurimo rezultat, već da ispred svega bude razvoj igrača za seniorski tim”, jasno ističe Mijović.

Osim “crno-bijelih”, u grupi sa ekipom Budućnosti su još Cedevita, Igokea i Olimpija.

“Mislim da je naša igra kvalitetnija i ujednačenija. Partizan dolazi sa dva prvotimca (Marko Pecarski i Tadija Tadić). Cedevita ima ozbiljnu školu već duži niz godina i ima pet juniorskih reprezentativaca Hrvatske u timu, tu je i Igokea koja je duži niz godina zajedno, a to je u suštini reprezentacija Bosne i Hercegovine”, analizirao je Mijović protivnika iz Zagreba.

Portal Analitika