Fudbal

Uzbekistan želi Radulovića

Napravio je istorijski rezultat sa Libanom plasmanom na Azijsko prvenstvo 2019. godine, a taj rezultat je odjeknuo u zemlji gdje je sa uspjehom vodio Pakhtakor Miodrag Mijo Radulović je u užem krugu kandidata za selektora Uzbekistana.
Uzbekistan želi Radulovića
Dnevne novineIzvor

Pored 50-godišnjeg Podgoričanina, Uzbekistan je na svom zvaničnom sajtu objavio da ozbiljno razmišlja još o bivšem selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu i o 49-godišnjem Rumunu, Danu Petreskuu.

Ukoliko Uzbeci ne pronađu zajednički jezik sa jednim trenerom iz trougla Crnogorac Srbin Rumun, onda će se čelni ljudi reprezentacije koja je 80. na FIFA rang listi okrenuti drugim opcijama. Opcijama koje su možda i zvučnije!

Uzbekistan pored Radulovića, Muslina i Petreskua je u kontaktu još sa Italijanima Anđelom Alesijem i Valterom Macarijem, Njemcem Berndom Štorkom, Hrvatima Brankom Ivankovićem i Slavenom Blićem, te Holanđaninom Bertom van Marvajkom.

Radulović je na cijeni, jer ima sjajan CV, a Uzbekistanci ga poštuju zbog rezultata koji je postigao trenirajući Pakhtakor 2010. godine, kada je sa tim klubom prošao u nokaut fazu Azijske lige šampiona, te zbog činjenice da sjajno vodi Liban.

Bivši trener Budućnosti je odveo "serdare na Azijsko prvenstvo, a čak 13 utakmica ne zna za poraz na klupi Libana. To što je od Libana napravio ozbiljnu selekciju je dodatni plus za priču oko Uzbekistana i Radulovića.

Portal Analitika