Košarka

"Furija" strahuje od Sekulića i Radovića

Španija je sinoć sa zakašnjenjem od nekih četrdesetak minuta doputovala iz Madrida u Podgoricu, a gorostasni centar crvene furije Fran Vaskez je po dolasku izdvojio vrijeme za za Dnevne novine i potencirao unutrašnju igru kao glavni adut naše selekcije.
"Furija" strahuje od Sekulića i Radovića
Dnevne novineIzvor

“Nema Dubljevića, Vučevića, Bjelice, Todorovića, ali tu su Blagota Sekulić i Nemanja Radović, koje poznajemo izuzetno dobro i na koje moramo obratiti posebnu pažnju. Obojica znaju da pogode sa distance, ali su odlični i u reketu. Vjerujem da će lopta kod njih biti često i ako ih zaustavimo, pola posla je obavljeno”, rekao nam je sinoć u hotelu Hilton centar Tenerifea, koji skicira recept za trijumf Španije:

“Treba nam što više lakih poena, otvorenih šuteva, naše prepoznatljive igre u tranziciji i presinga u odbrani ako budemo na nivou, iako smo kratko zajedno, pobjeda će doći”.

A selektor najtrofejnije evropske selekcije 21. vijeka, Serđo Skariolo, poručio je da je meč sa Crnom Gorom ogroman izazov za njegovu ekipu.

“Igramo protiv ekipe, koja je oslabljena na nekim pozicijama, ali koja je blizu svog najjačeg potencijala. Igraćemo u ambijentu u kome ćemo se naći pod velikim pritiskom, na koji moramo da odgovorimo mirnoćom. Ova utakmica je velika avantura za nas, ali avantura sa obavezom pobjede i može da nam pokaže koliko daleko možemo da idemo”, kazao je pedesetšestogodišnji Italijan na klupi “crvene furije”.

Ako je koga pogodila promjena sistema takmičenja u kvalifikacijama za Mundobasket, popularni prozori i ostale nerezonske stvari koje je na planu uništenja košarke uvela FIBA, onda je to Španija. Šampiona planete iz 2006. godine i trostruki prvak Evrope (2009, 2011, 2015) kvalifikacije otvara sa ekipom koja se da nije ovog suludog sistema takmičenja nikada ne bi pokupila…

“Za većinu nas ovo je nešto novo. Znamo šta znači nositi ovaj dres, obavezuje nas na veliku borbu i juriš na pobjedu”, riječi su Alberta Olivera, plejmejkera Gran Kanarije, koji je sa 39 godina dočekao šansu da debituje u dresu sa nacionalnim grbom.

Španci će danas u podne u “Morači” odraditi lagani trening, kako bi osjetili koševe u podgoričkoj dvorani.

“Mislim da, bez obzira na sve poteškoće, imamo dovoljno iskustva i talenta da uspješno krenemo u novu priču”, poruka je Skariola.

Dnevne novine

Portal Analitika