Crna hronika

Policija Cetinjaninu oduzela arsenal oružja

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršili pretres i tom prilikom pronašli i oduzeli minsko – eksplozivna sredstva, veću količinu municije i pištolj. 
Policija Cetinjaninu oduzela arsenal oružja
Portal Analitika/MUPIzvor

Naime, službenci OB Cetinje su, 23.11.2017. godine, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.S. (34) iz Cetinja.

Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli: gasni pištolj marke “Luger CZ 85 B” koji je najvjerovatnije prepravljen da bi bio korišćen kao vatreno oružje, šest  zdjela sa “balinama” za lovačku municiju, dvije zdjele sa praškastom materijom crne boje – barut, jedno manje punjenje kapisla za lovačku municiju, 10 komada municije za lovački karabin, manju zdjelu sa plastičnim čepovima za lovačku municiju, 15 komada puščane municije kalibra 7,62mm, pet komada municije kalibra 7,62mm – pancirni metak, 24 komada praznih patrona za lovačku municiju sa inicijalnim kapslama, 14 komada plastičnih čepova za lovačku municiju, 38 komada plutanih čepova za lovačku municiju, jedan patron lovačke municije kao i jedan komad cijelog klasa dinamita i dvije polovine klasova dinamita.

Pronađena i oduzeta minsko – eksplozivna sredstva, municija i pištolj će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji će se nakon vještečenja u Forenzičkom centru izjasiti o kvalifikaciji krivičnog djela. 

Portal Analitika