Abiznis

Šon ponovo izabran za predsjednika Savjeta stranih investitora Crne Gore

Za predsjednika Odbora direktora i Savjeta stranih investitora Crne Gore (SSI) reimenovan je glavni izvršni direktor Addiko banke, Kristof Šon (Christoph Schoen). 
Šon ponovo izabran za predsjednika Savjeta stranih investitora Crne Gore
MINA - BusinessIzvor

Na godišnjoj skupštini Savjeta, održanoj u utorak, za članove Odbora direktora izabrani su izvršni direktori UNIQA osiguranja, Crnogorskog Telekoma, Crnogorske komercijalne banke (CKB) i Portonovi Resort Management Company, Nela Belević, Nikola Ljušev, Pal Kovač i Rashad Rasulu.

“Schoen je predstavio glavne aktivnosti i dostignuća SSI u prethodnoj godini, njegovu finansijsku održivost, nove članove koji su tokom ove godine postali dio te zajednice, kao i najvažnije planirane aktivnosti za narednu godinu”, navodi se u saopštenju.

SSI je tokom ove godine učestvovao u velikom broju aktivnosti koje su se odnosile na poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnog Gori, bilo kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima Vlade, kroz podršku zajedničkih inicijativa udruženja koje predstavljaju privredu ili putem saradnje sa međunarodnim institucijama koje analiziraju stanje u ovoj oblasti.

“SSI prikuplja podatke od članova koji se odnose na ocjenu poslovnog ambijenta, a koji će biti obrađeni i publikovani u narednom izdanju Bijele knjige za 2016-2017, koje je planirano za prvi kvartal naredne godine”, rekli su iz Savjeta.

Kao poseban dio godišnje skupštine, Savjet je imao čast da ugosti premijera Duška Markovića, koji je čestitao novom rukovodećem timu SSI. On je upoznao Savjet sa rezultatima fiskalne konsolidacije, kao i sa aktivnostima u vezi sa politikom u oblasti strukturnih reformi, kao i o razvojnim projektima koji su u toku.

Portal Analitika