Društvo

Vujošević na čelu UO Agencije za kontrolu visokog obrazovanja

Vlada Crne Gore imenovala je juče Upravni odbor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta viskog obrazovanja. Na čelu te institicuje Vlada je postavila prof. dr Sašu Vujoševića.  
Vujošević na čelu UO Agencije za kontrolu visokog obrazovanja
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Izvor

“Imenuje se Upravni odbor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, u sastavu: predsjednik Saša Vujošević, dr ekonomskih nauka, profesor doktor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici članovi: Merima Baković, savjetnica predsjednika Vlade Crne Gore i Biljana Mišović, dipl. inženjer metalurgije, načelnica Direkcije za visoko obrazovanje i ENIC/NARIC centar u Ministarstvu prosvjete”, navodi se u Vladinom Rješenju.

Agencija će, između ostalog, sprovoditi postupak akreditacije studijskih programa, ali i periodične kontrole ustanova visokog obrazovanja, te vršiti rangiranje. Cilj je da se na ovaj način unaprijedi rad svih ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Osnivanje Agencije je od posebne važnosti zato što će se kvalitetom rada visokoobrazovnih ustanova komisije Agencije baviti na redovnom nivou i u punom kapacitetu. Većina zemalja Regiona ima ovo tijelo, čije osnivanje u Crnoj Gori je preporučeno i važećom Strategijom razvoja visokog obrazovanja.

Vujošević je rođen 20.03.1967. u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završio u Podgorici. Diplomirao na prirodno-matematičkom fakultetu, odsjek za matematiku u Podgorici 1993. godine. Magistarski rad “Računarsko prepoznavanje srpske ćirilice” odbranio je 2000. godine na Prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu.

Doktorsku tezu “Sigurnost elektronskih transakcija u elektronskom bankarstvu” odbranio je 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Od januara 1994. do 2000. zaposlen je na Ekonomskom fakultetu u  Podgorici, kao asistent pripravnik na predmetu Matematika, od 2000-2013 kao asistent na predmetima Matematika, Finansijska matematika i Softverski alati.

 U zvanje docenta izabran je 2013. godine na predmetima Finansijska matematika, Softverski alati i Tehnologija i inovacije na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i Poslovna statistika na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

P.Z.

 

Portal Analitika