Rukomet

Kil spušta rampu Duvnjaku?

Kako se rukometna sezona zahuktava, tako i misli lete ka Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, od 12. do 28. januara 2018. Selektori već prave spiskove igrača, a interesantno je to što iskusni stručnjak Lino Červar, povratnik na klupu "kockastih", razbija glavu zbog toga što njihov kapiten i najbolji igrač Domagoj Duvnjak možda neće – igrati.
Kil spušta rampu Duvnjaku?
HRTIzvor

Naime, u grupi A u Splitu su domaćin, Srbija, Švedska i Island, a, kako prenose hrvatski mediji, Duvnjaku bi nastup na EP mogao da zabrani njegov klub, njemački Kil. Jer, hrvatski rukometaš bi trebalo da se sredinom decembra vrati na teren, poslije osmomjesečne pauze zbog operacije koljena.

On bi, tako, do početka šampionata odigrao samo pet utakmica, pa su Njemci zabrinuti da bi nastup na kontinentalnom šampionatu mogao da ugrozi njegov oporavak.

- Bilo bi najpametnije da Domagoj ne igra na EP u januaru. Za njegovo stanje su krivi RS Hrvatske i treneri koji nijesu imali obzira prema njegovoj povredi. Utakmice koje je igrao za Hrvatsku na SP u Francuskoj su mu potpuno uništile koljeno - rekao je trener Kila Alfred Gislason, inače Islanđanin. - Vjerovao sam da će se Duvnjak vrati u novembru, ali će, ipak, tek u decembru. Svi očekuju da bude ključni igrač Hrvatske na EP. Dakle, ponovo će igrati utakmice pod velikim naporima i postoji realna opasnost da obnovi povredu.

Klubovi nemaju pravo da brane igračima nastup za reprezentaciju, ali pritisak koji vrši Kil će, svakako, uticati na Duvnjaka.

A GRUPA

Prvo kolo, 12. januar
Švedska - Island 18.15
Hrvatska - Srbija 20.30

Drugo kolo, 14. januar
Srbija - Švedska 18.15
Island - Hrvatska 20.30

Treće kolo, 16. januar
Srbija - Island 18.15
Hrvatska - Švedska 20.30

Portal Analitika