Ostalo

O'Saliven propušta Svjetsko prvenstvo?

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena, Roni O‘Saliven, otkrio je da bi mogao da odustane od potjere za svojim šestim svjetskim zlatom, zbog poslovne ponude.
O'Saliven propušta Svjetsko prvenstvo?
BBC SportIzvor

O‘Saliven je rekao da bi mogao da snima rijaliti program „Hasl“ u Australiji, u kojem igra snuker sa lokalnim igračima, baš u vrijeme kada planetarni šampionat počne u Šefildu, 21. aprila. 

Zanimljivo je da Britanac nije propustio nijedno izdanje Svjetskog prvenstva, još od svog debija 1993. godine, kada je bio tinejdžer.

„Eurosportovi turniri su mi prioritet, kao i oni u Kini zbog moje posvećenosti sponzorima. Ako ne budem igrao na Svjetskom prvenstvu ili turnirima u Velikoj Britaniji ili nekim drugim kao njemački Masters, nemojte da se iznenadite. Znam da ne mogu da igram svake nedjelje. Nije mi potrebno da osvojim još neku titulu. Ako moj agent smatra da treba da igram, igraću. Sad razmišljam da li da snimam ‚Hasl‘ ili da učestvujem na Svjetskom prvenstvu, ne mogu i jedno i drugo“, rekao je O‘Saliven.

O‘Saliven je istakao da bi volio da snimi još jedan „Hasl“, za koji kaže da je to nešto čemu može da se posveti, a da nije snuker.

„U pitanju je balans - 17 dana u Šefildu je odlično ako pobijedite, ali ako ne dođete do titule, to je gubljenje vremena. Samo želim da dobro organizujem svoje vrijeme. Za mene je Svjetsko prvenstvo samo još jedan turnir. Moram da uradim ono što je najbolje za mene i da ne budem previše fokusiran na titule. To je stari Roni“, naglasio je O‘Saliven.

Portal Analitika