Politika

Đukanović: Poslaćemo poruku da se Cetinje ne koleba

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je sa završne konvenci na Cetinju da će DPS moćnom pobjedom na izborima u nedjelju poslati poruku da se ne koleba Cetinje i da se ne koleba Crne Gora.
Đukanović: Poslaćemo poruku da se Cetinje ne koleba
Portal AnalitikaIzvor

„Da se Cetinje dalo zavoditi u istoriji ljudima poput Berčića i Abazovića ne bi bilo ono što jeste – stameni oslonac crnogorska nacionalnoga dostojanstva i slobode „,poručio je lider DPS-a.

Kako je dodao, ovo je vrijeme predizborne kampanje kada ste htejli ne htjeli u prilici da se suočavate sa raznim političkim ponudama, manje ili više kulturnim. „Cetinjani su nažalost imali priliku poslednjih dana da prisustvujuu nečemu što su prije bili histerični ispadi lidera određenih političkih partija koje sebe predstavljaju  kao eminentne lidere nove genarcije u Crnoj Gori. Svojim prostačkim rečnikom , svojim beskrupuloznim lažima i iznad svega ogromnim neznanjem oni su se zapravo najbolje predstavili kao relikt stare, srednjevjekovne Crne Gore ,a ne kao simboli nove političke kulture u novoj evropskoj Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je Bečić demagog i kalkulant .

„Valjda sa neskrivenim kompleksom svoje nedostatne konstitucije, rekao bih jedva vireći iza govornice  stalno poziva na boj. Rođen i odnjegovan u srce velikosrpske ideologije na političkoj sceni Crne Gore, on pokušava da nas sa Cetinja podučava patriotizmu. Ima li goreg kriminala nego pripadati politici koja je formirala Sedmi bataljon u crnoj Gori , ima li veće laži od one kada se lider jedne političke partije predstavlja pod sloganom „Pobjede a ne podjele“ kako to radi Bečić koji nikada u životu do sada nije pobijedio , a uspio je da podijeli sve čega se dohvatio“, kazao je Đukanović.

"Takva odbrana Cetinju ne treba, jer kad bi došlo do toga da ga brani Aleksa, odbranio bi ga taman kao što je odbranio i beogradske mostove tokom bombardovanja. Neka nastavi da se igra sa kanticama i lego kockicama, neka zida gradove od pijeska, neka ostavi Cetinje", ističe Đukanović.

Kada je riječ o URA i Dritanu Abazoviću, Đukanović je kazao da su oni toliko duboko pod barjakom četničkog vojvodei da nijesu u stanju da razlikuju šta je izdaja a štapatriotizam.

Kako gleda na napade opozicije na DPS, Đukanović je objsnio jednom izrekom: “Kada bi se čovjek se stalno saginjao da baci kamen na svako pašče koje na njega laje, ne bi nikud stigao”.

“A mi smo stigli, doveli smo Crnu Goru u NATO, žestoko prednjačimo u evropskim integracijama, i da bismo nastavili tim putem, potrebna nam je nova pobjeda, podrška većine građana Crne Gore, posebno većine građana Prijestonce“, zaključio je Đukanović.

J.Đ.

 

 

Portal Analitika