Turizam

Tri lica vršila nezakonite radnje krivolova

Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero i pripadnici Granično-pomorske policije su koordinisanom akcijom su sinoć zatekli tri lica u vršenju nezakonite radnje krivolova.
Tri lica vršila nezakonite radnje krivolova
Portal AnalitikaIzvor

Lica su procesuirana nadležnoj Inspekciji za ribarstvo pri Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja. Krivolov je vršen na lokaciji „Pantovac“.

Po riječima direktora NP Skadarsko jezero Nenada Ivanovića: „U zajedničkoj akciji Službe zaštite NP Skadarsko jezero i Policije, zaplijenjeno je oko 84 kilograma ribe koja je predata JU „Dom učenika i studenata“ iz Podgorice. 

Osnovna uloga Nacionalnih parkova Crne Gore je zaštita zaštićenih prirodnih područja. U tom pravcu, NPCG oštro osuđuju svaki oblik nezakonitih radnji i nepoštovanja zakona kojima se ugrožavaju i narušavaju njihove ukupne prirodne i kulturne vrijednosti, i sve slučajeve nezakonitih radnji procesuiraju ka nadležnim državnim organima.

          Imajući u vidu da je NP Skadarsko jezero prekogranični prirodni prostor, od velikog su značaja zajedničke aktivnosti Službe zaštite i granične policije u suzbijanju svih oblika krivolova.“

U cilju zaštite i očuvanja brojnih vrijednosti, kao i suzbijanja krivolova u zaštićenom prirodnom području, NP Skadarsko jezero apeluje na građane da se suzdrže od obavljanja nezakonitih radnji, kao i da prijave svaki oblik nelegalnih aktivnosti na dežurni broj Službe zaštite 067 344 496.

 

Portal Analitika