Košarka

Španija u Podgorici sa drugim, ali kvalitetnim timom

Španija u Podgoricu dolazi sa drugim timom, ali izuzetno iskusnim i kvalitetnim, kazao je krilni centar Crne Gore, Nemanja Radović.
Španija u Podgorici sa drugim, ali kvalitetnim timom
MinaIzvor

Košarkaške reprezentacije Crne Gore i Španije odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola A grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Radović je kazao da se raduje što je poslije dvije godine ponovo u reprezentaciji.

"Španci dolaze, može se tako reći, sa drugim timom, ali to su sve dobri igrači, godinama igraju ACB ligu, imaju nekoliko iskusnih. Sa ovom ekipom nemaju tako jaku igru na lou postu kao sa braćom Gasol, pa tražiti bržu igru, sa puno tranzicije i šuteva. Moramo da odogovorimo na to, igramo pred našom publikom. Moramo da budemo agresivni i čvrsti i da tu tražimo šansu", kazao je Radović.

Krilni centar Obreadoira kazao je da mu povratak u nacionalni tim mnogo znači i da mu veći motiv za duel sa Španijom ne treba.

"San svakog igrača je da igra za svoju reprezentaciju, da predstavlja svoju državu i zbog toga motiva ne nedostaje. Daću sve od sebe i nadam se da ćemo pobijediti u prvoj utakmici. Uželio sam se reprezentacije, lijepo je igrati u klubu, ali igranje za nacionalni tim je mnogo vrijednije", rekao je Radović.

Duel Crne Gore i Španije počećeu 20 sati.

U drugom meču A grupe, 30 minuta kasnije u Ljubljani, sastaće se Slovenija i Bjelorusija.

Portal Analitika