Abiznis

Zabjelčanima svi servisi besplatno mjesec dana

Crnogorski Telekom će za korisnike sa Zabjela, koji su od nedjelje, usljed prekida kabla u Jerevanskoj ulici, ostali bez fiksnog telefona, interneta i Extra TV-a, obezbijediti besplatne servise u trajanju od mjesec dana, od trenutka kada servisi budu ponovo aktivni. Osim toga, njihovi računi biće umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis, jer su ekipe Telekoma spriječene da otklone kvar od strane Vanje D. Đurišića, koji sa Glavnim gradom vodi spor zbog vlasništva nad parcelom u Jerevanskoj ulici. Kompanija do sada nije dobila neophodnu podršku nadležne inspekcije koja je po zakonu dužna u ovakvim situacijama obezbijediti uslove za otklanjanje kvara. 
Zabjelčanima svi servisi besplatno mjesec dana
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

„Preduzimamo sve mjere da ublažimo neugodnu situaciju za naše korisnike sa Zabjela, u kojoj su se, kao i naša kompanija, našli ni krivi, ni dužni. Napominjem da nećemo dozvoliti da naši korisnici ispaštaju i naći ćemo rješenje ovog problema u najkraćem mogućem roku. Na lokacijama gdje je to moguće, nastojaćemo da korisnike prebacimo na alternativne servise. U normalnim okolnostima, prekid kabla bi bio riješen u roku od nekoliko sati, ali zbog specifičnosti situacije u Jerevanskoj, onemogućeni smo da odradimo svoj posao“ – izjavio je Nikola Ljušev, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Ljušev je naglasio da je kompanija u proteklih nekoliko dana tražila postupanje i slala urgencije svim nadležnim institucijama čija je asistencija predviđena po zakonima i samim tim neophodna kako bi se sanirao kvar. Pored  zahtjeva Upravi za inspekcijske poslove kojima je taj državni organ obaviješten o oštećenjima infrastrukture Telekoma i traženo od nadležnog inspektora da obezbijedi uslove da Telekom može pristupiti otklanjanju oštećenja na infrastrukturi, poslato je i nekoliko urgencija i prijava na postupanje nadležnog inspektora.

„Međutim, Inspekcija uporno izbjegava zakonsko postupanje. Zbog toga trenutno ispašta oko 1 000 domaćinstava sa Zabjela koji su u nemogućnosti da koriste telekomunikacione servise“ – kazao je Ljušev.

Korisnici sa Zabjela mogu da se informišu o svim detaljima pozivom na broj 1500 a od sjutra će kompanija otvoriti i posebne besplatne telefonske linije: 067551100, 067551133 i 067556699 kako bi im omogućili da u svakom trenutku mogu dobiti najnovije informacije vezano za rješavanje ove situacije.

Podsjećamo, u nedjelju je u Jerevanskoj ulici na Zabjelu prekinut optički kabal, a serviseri Telekoma su spriječeni da saniraju štetu od strane Vanje D. Đurišića, koji nije dozvolio ulazak u objekat Crnogorskog Telekoma (centralu).Telekom je o svemu u više navrata obavijestio i urgirao kod nadležnih organa. Kako je država dužna da obezbijedi kontinuitet telekomunikacione infrastrukture, očekuje se reakcija instutucija kako bi u najkraćem roku bila omogućena popravka prekinutog kabla.

Internet, kao i ostali telekomunikacioni servisi su u današnje vrijeme nezamjenjiv dio poslovnog ali i privatnog života, kao i pravo svih građana, te se nadamo da država neće dozvoliti da građani ispaštaju zbog spora koji gospodin Đurišić vodi sa Glavnim gradom i nepostupanja nadležne inspekcije.  Podsjećamo da je naša kompanija na datoj lokaciji postavila infrastrukturu još 1970tih godina, i od tada plaća naknadu Glavnom gradu na čijem je zemljištu infrastruktura postavljena. Gradjevinska i upotrebna dozvola koju Telekom posjeduje izdata je 2007. godine, i odnosi se na cijelo naselje Zabjelo.

Telekomovi korisnici na Zabjelu su još od ljetos bili izloženi sličnim problemima, kada je osim  telekomunikacionih, stanovnicima dijela Zabjela bila prekinuta i vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Nadamo sa da će konačno ova situacija biti riješena pravovremenom reakcijom nadležnih, kako bismo zaustavili dalja slična dešavanja i minimizirali materijalnu i nematerijalnu štetu koja je ovim nanijeta našoj kompaniji i prije svega, našim korisnicima. 

Portal Analitika