Fudbal

Navijači bijesni na Hendersona: Najgori kapiten u istoriji Liverpula

Pristalice “crvenih” su ljute na engleskog reprezentativca Džordana Hendersona koji je na meču sa Seviljom imao manje dodira sa loptom od golmana Karijusa.

Navijači bijesni na Hendersona: Najgori kapiten u istoriji Liverpula
Portal AnalitikaIzvor

Liverpulu se sinoć dogodio Istanbul. Za razliku od finala Lige šampiona iz Turske kada su protiv Milana od 0:3 stigli do izjednačenja, pa kasnije i do velike titule, ovog puta su to osjetili na svojoj koži.

Na poluvremenu su protiv Sevilje vodili sa 3:0, da bi u nastavku potpuno nestali sa terena. Alberto Moreno je direktan krivac za dva od tri gola, dok je u nadoknadi domaćin stigao do zasluženog boda.

Poslije standardno loših Dejana Lovrena i pomenutog Morena, na udaru navijača se sa razlogom našao i Džordan Henderson. Nijesu pristalice “crvenih” birale riječi za engleskog reprezentativca koji je u meču u Španiji imao 55 odsto uspješnih dodavanja, nije ni pokušao da dobije vazdušni duel, a imao je manje dodira sa loptom od golmana Lorisa Karijusa.

Među “opisima” Hendersona su se našli “najgori kapiten u istoriji”, “traka je potrošena na Džordana”, “Engleska mu je oduzela traku, kad će više to uraditi i Liverpul”... 

Ono što je činjenica je da Henderson nije ni blizu uloge kapitena i lidera kakvu su imali njegovi prethodnici Džerard, Hipija, Ins, Barns, Dalgliš, Raš...

Ostaje da se vidi hoće li i Jirgen Klop uvidjeti sve to i napraviti neophodne “rezove” u timu. Redse za vikend očekuje duel sa Čelsijem i prva prilika za harizmatičnog stručnjaka da pokaže da li su lekcije naučene.

Pojavio se i jedan veoma zanimljiv podatak. Na prethodna tri meča Liverpula i Sevilje su odvojeno prikazana dva poluvremena. Ako bi se gledalo samo prvo engleski tim vodi sa 6:1, dok je drugo pripalo Špancima - čak 7:0!

- Ne znam kako da objasnim ovo. Drugo poluvrijeme je bilo očajno, poklanjali smo im korner i prilike. Prestali smo da igramo fudbal. Znali smo šta nas čeka i nijesmo reagovali. Razočarani smo - rekao je Henderson.

Portal Analitika