Abiznis

Otvoriće objekat od 2.000 kvadrata

Tokom 15 godina rada, promjene su se desile  u svim  segmentima osim u vlasničkoj strukturi.  Megapromet je i dalje porodična firma, što u ovoj kompaniji smatraju jednom od najvećih vrijednosti

Otvoriće objekat  od 2.000  kvadrata
PobjedaIzvor

Počeli su sa dvije zakupljene prodavnice prije deceniju i po. Danas, Megapromet d.o.o. posluje u osam objekata i zapošljava nekoliko stotina radnika. S ponosom ističu da im je kupac uvijek na prvom mjestu, da prate dešavanja na tržištu kako bi povećali asortiman proizvoda. Kvalitet se podrazumijeva.

Izvršni direktor Balša Mitrović kaže da je preduzeće, 19. novembra 2002. godine, osnovao njegov otac Miodrag Mišo Mitrović.
- Od osnivanja firma nije mijenjala vlasničku strukturu i deklariše se kao porodična jer su svi članovi porodice uključeni u poslovne aktivnosti i stvaranje.  Osnovne vrijednosti i međuljudske odnose i temelji upravo na porodičnim vrijednostima – kaže Mitrović.

Koliko radnika zapošljavate?
- Megapromet zapošljava od 300 do 350 ljudi, u zavisnosti od doba godine. Danas je u kompaniji zaposleno 330 radnika.

mitrovic
Da li ste poslovanje  vezali isključivo za Budvuili planirate širenje mreže?
- U našem maloprodajnom lancu posluje sedam maloprodajnih objekata i centralni magacin. Vizija našeg poslovanja vezana je samo za područje Budve i nemamo namjeru da razvijamo mrežu van grada. Svakako, u planovima jeste razvijanje mreže na teritoriji našeg grada, prije svega otvaranje jednog velikog objekta u centru grada, kao i širenje mreže na području Svetog Stefana. Najveća investicija je otvaranje velikog objekta na 2.000 m2 u Budvi, koji će biti još jedna uzdanica firme Megapromet.
Očekujemo da taj  projekat realizujemo naredne godine.

Koliko pažnje posvećujete društvenoj odgovornosti?
- Megapromet je društveno odgovorna firma i to je pokazala mnogo puta do sada. Bili smo ili jesmo sponzor lokalnih sportskih klubova i udruženja, a isto tako i pojedinaca koji u individualnim sportovima predstavljaju naš grad i našu zemlju. Takođe, Megapromet je učesnik pa i organizator
nekoliko velikih humanitarnih akcija. Zajedno sa Dobrovoljnim društvom davalaca krvi tradicionalno svake ogodine organizuje akciju. Pored toga, često izlazimo u susret i pojedincima kojima životne okolnosti nijesu naklonjenje i kojima treba neki vidi pomoći.

Šta kupci Megaprometa ubuduće mogu očekivati?
- Osim širenja mreže prodajnih objekata naši potrošači mogu imati vjeru u jedno, a to je da ćemo uvijek biti isključivo okrenuti ka njima i osluškivati njihove potrebe za određenim robama i uslugama.  Stalno radimo na unapređenju i razvijanju asortimana proizvoda koji su aktuelni na tržištu i koji zadovoljavaju odrednice kvaliteta po HACCP standardu koji smo zavrijedili.

Kako ocjenjute poslovnu klimu u Budvi, da li prepoznajete biznis barijere?
- Poslovna klima u Budvi se godinama mijenja na bolje, ali još ima mnogo mjesta za njeno unapređenje. Što se tiče lokalne uprave, sa njom imamo korektan odnos, trudeći se da na vrijeme ispunjavamo sve naše obaveze. Biznis barijera svakako ima i treba da se ulože veliki napori za njihovo rješavanje. One se neće lako otkloniti dok se privrednici Budve ne uključe zajedno sa lokalnom samoupravom i centralnom upravom. Moraće se uložiti veliki napor, kako privrednikatako i lokalne i centralne uprave, kako bi naš grad imao još jaču i dinamičniju privrednu djelatnost. To je ipak tema koja zahtijeva jedan ozbiljan i širok pristup svih učesnika privrednog života grada Budve.

Domaćinski docekamo svakog  potrošača
Po čemu se Megapromet razlikuje od ostalih kompanija koje se bave trgovinom?
- Kako je Megapromet porodična kompanija, trudimose da na domaćinski način dočekamo i ispratimo svakog potrošaca, bez obzirada li trguje robu u vrijednosti jedan euro ili 100 eura. To naši potrošaci prepoznaju i ukazuju nam povjerenje svakog dana, na čemu im neizmjerno zahvaljujemo. Ako bih morao navesti šta je osnovno što nas čini drugačijim od konkurencije, to bi bilo: ljubaznost osoblja,veoma veliki asortiman, besprekorna higijenska urednost, kako objekata tako i naših zaposlenih, niske cijene posebno u periodu van sezone, česte akcije itd.

Portal Analitika