Politika

Brajović: Različitost je najveće bogatstvo

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović rekao je sinoć na završnoj konvenciji te partije u Petnjici uoči lokalnih izbora da se dobro zna ko je doprinio da Petnjica bude samostalna opština. Kazao je da će njegova partija učiniti sve da se iz Petnjice ne odlazi, već da se tu vraća.
Brajović: Različitost je najveće bogatstvo
PobjedaIzvor

- Vjerovali smo u to da će Petnjica kao samostalna opština stvoriti preduslove za kvalitetniji i bolji život Petnjičana u svojoj opštini i omogućiti njen bolji razvoj - kazao je Brajović. On je kazao da će sarađivati sa svim ,,samo ako su oni za razvoj Petnjice i za razvoj Crne Gore“.

Mi smo drugačiji

- Mi nemamo nikakvog grča kada idemo na izbore zato što se radujemo ponovnom susretu sa našim građanima, sa simpatizerima i sa biračima.

Čak i sa onima koji drugačije misle jer ćemo na jedan civilizovan način pokušati da ih ubijedimo i da im kažemo da su u krivu i da treba da nas podrže. Drugi rade na drugačiji način. Oni se samo hvale ili samo sve kritikuju. Zato smo drugačiji - kazao je Ivan Brajović ističući da je različitost cijele Crne Gore najveće bogatstvo Crne Gore.

On je kazao da Petnjičani najbolje znaju kako je bilo teško i koliko je trebalo strpljenja i tolerancije u teškim 90-im prošlog vijeka pa i početkom ovog.

 - Najbolje vi to znate jer ste bili na nišanu nakaradnih ideologija i megalomanskih projekata. Socijaldemokrate su uvijek bile na braniku svih tih različitosti Crne Gore, ma kako se one zvale, ma kojoj vjeri i naciji pripadali. Nevjerovatno smo ponosni na to. Raznolikost crnogorska i sva raznolikost svakog kraja Crne Gore najveće je bogatstvo, a ne nikako zla kob Crne Gore.

To se pokazalo najbolje i na referendumu 2006. godine. Pokazalo se brojnošću glasova koje su Petnjičane dali na onoj sjajnoj pobjedi na referendumu - kazao je Brajović. Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović je u svom obraćanju poručio da će socijaldemokrate na predstojećim izborima u Petnjici zabilježiti odličan izborni rezultat i da će kao i na Cetinju, Mojkovcu i Tuzima biti važan segment buduće lokalne vlasti.

- Mi smo bili ključni borci kada se trebalo izboriti za samostalnu petnjičku opštinu. Prije godinu dana smo stvorili sve pretpostavke za izgradnju putnog pravca koji život znači mještanima Petnjice i Bihora, a to je sve urađeno za vrijeme mandata tadašnjeg ministra saobraćaja Ivana Brajovića - kazao je Šehović.

On je poručio da Socijaldemokrate uzdignute glave traže podršku građana Petnjice jer iza njih stoje djela, a ne prazna obećanja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika