Politika

Model za Luku Kotor da bude u najboljem interesu i grada i Crne Gore

Želim da iskažem uvjerenje da će Kotor valorizovati ogromne vrijednosti, posebnosti i značaj za Kotor i za Crnu Goru, kao i da će se planovi koje je predsjednik Opštine saopštio ostvariti i da će biti u koristi građana Kotora i za njegov razvoj, kazao je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, koji je danas u tom gradu prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine Opštine povodom Dana Opštine.



Model za Luku Kotor da bude u najboljem interesu i grada i Crne Gore
Predsjednik Crne Gore/Portal AnalitikaIzvor

On je čestitao građanima i rukovodstvu Kotora čestitao praznik, i istakako da se „raduje svakom uspjehu Kotora i želi da on bude za dobro svih građana“.

Na pitanje novinara da će se boriti za Luku Kotor makar i protiv države, Vujanović je ubijeđen da će ta kompanija biti u funkciji svih građana Kotora i države Crne Gore.

- Nadam se da će se naći model koji je u najboljem interesu i Kotora i Crne Gore. A ono što su nadležnosti onih koji odlučuju, vjerujem da će biti maksimalno odgovorno ispoštovani - poručio je Vujanović.

Upitan kako ocjenjuje rad proteklih devet mjeseci od kako je u Kotor došla u nova vlast, Vujanović je saopštio da „ne bi ocjenjivao nijednu vlast“.

- Želim samo uspjeh svakom gradu, vjerujem da su svi oni koji su posvećeni dobru Kotora u maksimalnom odgovornom odnosu prema njemu i želim svima uspjeh za dobro svih građana Kotora – naveo je Vujanović.

Upitan da li Kotor, prema njegovom mišljenju, zavrjeđuje status grada, jer mu je zakon to oduzeo, Vujanović je rekao da Kotor „zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste“.

- Kotor je grad UNESCO-a, posebne istorijske vrijednosti, grad multietničkog i multivjerskog sklada, posebnog istorijskog značaja za Crnu Goru i treba mu posvetiti sve da bi se njegove vrijednosti valorizovale. Kako će se statusno to regulisati, stvar je normative. Mislim da je važno da se iskoriste bogatstva Kotora za dobro svih građana Kotora. Ono što se tiče statusa, stvar je budućnosti i regulacije – zaključio je Vujanović.

Portal Analitika