Društvo

Institut za bolesti djece dobio savremeni lift

Menadžment Kliničkog centra je sa uspjehom realizovao još jedan projekat, rekonstrukciju lifta u Institutu za bolesti djece. Rekonstrukcija, čija vrijednost prelazi 30.000€,  realizovana je zahvaljujući donaciji mljekare “Lazine”, odnosno,  preduzeća “Šimšić Montmilk” d.o.o.  iz Danilovgrada, “Regulatorne agencije za energetiku” d.o.o. iz Podgorice  i  kompanije “Euro Prost” d.o.o. iz BiH.
Institut za bolesti djece dobio savremeni lift
Portal AnalitikaIzvor

“Koristim priliku da se našim prijateljima  zahvalim na donaciji koju su uputili Institutu za bolesti djece. Danas stavljamo u upotrebu novi lift koji će itekako doprinijeti dobrom tehničkom funkcionisanju našeg Instituta. Kako sam par puta navela naš Institut je star 60 godina kao i lift koji je bio do sada u upotrebi ali je dobro funkcionisao sa evidentnim tehničkim problemima”, rekla je tim povodom direktorica Instituta za bolesti djece dr Sonja Milašinović.

Ona je kazala da će novi lift omogućiti bolji i bezbjedniji transport u ovoj organizacionoj jedinici KCCG i iskoristila je priliku da svim zaposlenima u mljekari “Lazine” čestita jubilej, 20 godina od osnivanja.

Želim vam dobre poslovne rezultate i da i dalje imate plemenito srce, barem što se tiče dječije populacije - kazala je Milašinović.

U ime donatora prisutnima se obratio  Milutin Đuranović, osnivač mljekare “Lazine” koja povodom svog jubileja donaciju usmjerila KCCG.

Dvadeset je godina od početka rada naše mljekare i donijeli smo odluku da u donatorske svrhe  odvojim 20.000 eura, - kazao je Đuranović navodeći da su se opredijeli za IBD rukovodeći se  izrekama koje se, kako je on kazao često koriste u Crnoj Gori “zdravlje nema cijenu i da su đeca najveće bogatstvo”.

Spajajući te dvije misli u jednu, odlučili smo da donaciju opredijelimo prema Dečijoj bolnici Kliničkog centra - kazao je Đuranović.

“Nama je jako drago da smo na taj način poboljšali uslove u Dječije bolnici. Želimo da lift bude funkcionalan i pouzdan, ali da ga koristi što manje djece sa problemima, i ako ga koristi da to bude silazna putanja prema prizemlju kada oporavljena, zdrava djeca, u zagrljaju svojih roditelja, odlaze vesela i razdragana svojim kućama”, dodao je Đuranović.

Prisutnima se obratila i direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, koja se još jednom zahvalila mljekari “Lazine”, koja ne samo da zapošljava veliki broj ljudi, već ima i plemenito srce, kazala je ona. Kovačević se takođe zahvalila i  kompaniji “Euro Prost” iz BiH koja je izvodila radove u KCCG i učestvovala u ovoj donaciji.

Ona je tim povodom našim donatorima uručila i zahvalnice u znak sećanja da su danas bili jedni od glavnih aktera realizovanja još jednog važnog projekta.

Portal Analitika