Društvo

Vujanović čestitao Dan opštine Pljevlja

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Pljevljima, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.
Vujanović čestitao Dan opštine Pljevlja
Portal AnalitikaIzvor

"Želim svim građanima i građankama Pljevalja, odbornicima i odbornicama, predsjedniku Skupštine opštine i predsjedniku Opštine da čestitam praznik. Da iskažem poštovanje za ono što je učinjeno između dva praznika i ono što su učinili u svom mandatu. Vidjeli ste iz ovog prikaza tri godine investicije i 26 miliona iz budžeta Opštine, iz budžeta Crne Gore i od donatora u vrlo brojnim i vrlo značajnim projektima koji su sigurno povećali kvalitet žoivota u Pljevljima i omogućili bolje korišćenje resursa Pljevalja. Ja sam ubijeđen da planirani projekti imaju realnu osnovu kvalitetnog ostvarenja i da će i oni povećati kvalitet života u Pljevljima. Želim da posebno iskažem zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Vladom koja je ovdje značajno uložila i zbog dobre saradnje sa donatorima.

Evo imao sam priliku neposredno pred sjednicu proslave da se sretnem sa kineskim ambasadorom. Vidjeli ste da će kinezi da rekonstruišu most na Đurđevića Tari, da je to jedna ozbiljna i važna investicija, važna za Pljevlja za Žabljak za ukupnu Crnu Goru. Izvjesno raspoloženje da i nadalje bude prisutna u Pljevljima sa raznim donacijama. Vidjeli ste da je TIKA učiniola značajne investicije. Prema tome Pljevlja na kvalitetan način animira donatore a oni u onome što Pljevlja nude biraju prave projekte za prisustvo u Pljevljima. Ja želim svima prosperitet i raduje me ovakav napredak", rekao je Vujanović.
 
Novinari radio televizije Pljevlja su od 17. novembra u štrajku ,zbog  neisplaćenih pet zarada. Vujanović je rekao da je povodom tog problema razgovarao sa predsjednikom opštine, koji   je saopštio da ima puno raspoloženje za dobru komunikaciju i prevazilaženje tog problema. 
"Iskoristite prosto i tu najavu njegovog raspoloženja da vidite na koji način će se to završiti. Ja lokalnim medijima pridajem poseban značaj. Mislim da su izuzetno vrijedni. Veoma slušani i gledani i mislim da je važno da se kroz lokalni medije saopšti ono što je primarni interes građana. Da svoje lokalne potrebe mogu i da saopšte lokalnim medijima a oni na kvalitetan način i prema lokalnoj jedinici i administraciji da ih realizuju a i da animiraju ono što su potrebe iz budžeta a i pomenuo sam donatore koji mogu da budu dobra konekcija sa potrebama svake lokalne sredine. Prema tome maksimalno poštovanje svim lokalnim medijima i ovdje evo pred predsjednikom opštine apelujem da se napravi dobra komunikacija i da se prevaziđu postojeći problemi", dodao je Vujanović.

 

Portal Analitika