Rukomet

Dragan Adžić: Dao sam sve što sam mogao

- Dragan Adžić potencirao je u razgovoru za Arenu lijepu priču Budućnosti u Ligi šampiona, ali nije izbjegao odgovore na pitanja o reprezentaciji i odlasku sa njenog stručnog kormila samo dva dana pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo.
Dragan Adžić: Dao sam sve što sam mogao
Arena/PobjedaIzvor

 - Važno mi je da sam neke stvari koje nijesu bile dobre od Rija do danas uradio kako treba. Mislim da je ova mladost, za vrijeme otkako im je posvećena puna pa- žnja, napredovala u okvirima naše projekcije. Naravno, i u pitanju stvaranja preduslova da su konkurentne kada bude trebalo. Nikako ne bih bio ispunjen da sam nakon Rija otišao, ali sada jesam ispunjen po pitanju angažmana kao selektora. Dao sam sve što sam mogao! Druge stvari na koje ne mogu da utičem ne troše me previše, zato, vjerovatno, mogu da trajem – govori Adžić.

ARENA:  Koliko vam je neobično saznanje da prvi put, od 2010. godine, nećete predvoditi nacionalni tim?

 

ADŽIĆ: U najmanju ruku je čudno. Nije malo biti na devet takmičenja u nizu, ali sve je to život, tome sam naredan od 18. januara 2010. godine kada sam postavljen za trenera Budućnosti, a onda devet mjeseci kasnije za selektora. To me nikad nije moglo iznenaditi. Naravno da ću pratiti i navijati. Posebno ću pratiti igračice koje igraju za FTC, Turinger i Vardar, naravno i naše.

 

ARENA:  Gro igračica Budućnosti će nastupati na SP, brine li vas, možda, da će ih novi koncept i neke nove uloge na terenu, poremetiti ili zbuniti, pred nove obaveze Budućnosti u LŠ?

ADŽIĆ: Prije svega sam siguran da će im puno značiti utakmice na SP, vjerujem da će biti prave. Drugačija škola i pristup u suštini može samo da ih oplemeni. Vjerujem da ćemo se nakon SP vratiti na naš put. To što će dobiti od novog selektora može samo da bude plus za njih,kroz novi pristup i pogled na rukomet. Ne vidim da to može da bude problem za njihov dalji razvoj. A ono što je i do sada bila moja uloga i želja je da ih spremam za izazove koji dolaze.

Opširnije u Areni

Portal Analitika