Kultura

Hod po ivici

Kevin govori da ne zaslužuje nagradu i da uopšte nije jak, a publika i dalje tapše. Niko ne čuje njegov poziv u pomoć
Hod po ivici
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Objektiv/PobjedaIzvor

Postoji jedna scena u prvoj sezoni serije „This Is Us“ kada se Kevin zamalo udavi u bazenu. Ljut na roditelje zbog toga što su zanemarili njegovo traumatično iskustvo, osmogodišnji Kevin viče: „Toliko ste zauzeti brigom o tome da se Kejt ne prejeda i da se Rendal ne osjeća previše usvojeno. A gdje je Kevin? E pa znate šta? Umro je!“

Osma epizoda druge sezone bila mu je potpuno posvećena.

Kevin je čitavog života imao nadimak „Broj jedan“, ali u djetinjstvu se osjećao nevidljivo. Dvadeset godina kasnije, potpuno skrhanog Kevina svi i dalje vide kao uspješnog Pirsona bez ikakvih problema. Dok mu uručuju nagradu, njegov bivši trener drži emotivni govor, a Kevin umjesto njega vidi svog oca za mikrofonom. Tu se gubi. Govori da ne zaslužuje nagradu i da uopšte nije jak, a publika i dalje tapše. Niko ne čuje njegov poziv u pomoć.

Pijani Kevin završava na fudbalskom terenu. Dok priča kako je uspio da uništi svaku dobijenu priliku, vidimo trenutak kada je povrijedio koljeno. Pripremili maramice? „Kevin Pirson će hodati opet, taman na vrijeme da sahrani svog voljenog oca.“ To je bio zicer, zar ne?

Kevin nije mogao da podnese prizor svog oca dok se borio sa zavisnošću. Nažalost, sada je u očajnijem stanju od Džeka. Samo nekoliko sekundi prije kraja epizode vidimo ga na Rendalovom pragu. Prije nego što izusti razlog zbog kog je došao, Rendal ga pretiče. Kejt je izgubila dijete. I tek tako, Kevin je opet gurnut po strani. Dođavola... B. M.

FOTO: tvline.com

Portal Analitika