Crna hronika

Šaranović saslušan u osnovnom tužilaštvu

Danilovgrađanin Marko Šaranović saslušan je 11. oktobra u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu povodom krivične prijave koju je podnio protiv više policijskih službenika podgoričkog Centra bezbjednosti zbog zloupotrebe službenog položaja i njegovog nezakonitog hapšenja prije tri godine, saopštila je za Pobjedu porodica Šaranović. 
Šaranović saslušan u osnovnom tužilaštvu
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Marko Šaranović je u junu osuđen na 14 godina robije jer je u saizvršilaštvu sa jednom ili  više nepoznatih osoba ubio biznismena Dragana Bećirovića u Budvi 2011. godine. Presudu je u podgoričkom Višem sudu izrekao sudija Predrag Tabaš.

Porodica Marka Šaranovića navodi da je krivična prijava podnešena zbog njegovog nezakonitog privođenja u podgorički Centar bezbjednosti i nezakonite primjene mjera tajnog nadzora nad njim i još četiri osobe.

- Upravo na ovim spornim dokazima temelji se prvostepena presuda kojom je pred Višim sudom u Podgorici Marko Šaranović osuđen za krivično djelo ubistvo – navodi porodica Šaranović.

Ističu da je ovim povodom, kao i zbog drugih povreda zakona i prava okrivljenog Marka Šaranovića, njegov branilac, advokat Borivoje Borović uložio žalbu na prvostepenu presudu koja će se pred Apelacionim sudom razmatrati 28. novembra.

Portal Analitika