Kultura

Jadranka Jovanović otvara 3. Kotorsku koncertnu sezonu

Ovogodišnja Kotorska koncertna sezona biće otvorena u ponedjeljak koncertom Jadranke Jovanović u Crkvi Svetog Duha, koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan“, od 20 časova.
Jadranka Jovanović otvara 3. Kotorsku koncertnu sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Početak trećeg izdanja sezone, koju organizuje Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora u saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt Don Brankovi dani muzike, ujedno je poklon gradu, jer će biti organizovan dan uoči proslave Dana Opštine Kotor, pa je ulaz na koncert besplatan.

- Divno je imati priliku i čast slušati umjetnicu kakva je operska diva Jadranka Jovanović, upravo na svečanom koncertu povodom otvaranja treće Kotorske koncertne sezone. Nadam se da će publika uživati u ovom i u svakom narednom koncertu, a đaci i profesori škole u seminarima koje za njih pripremamo - istakla je direktorica kotorske muzičke škole, Laura Jovanović, te podsjetila da ekskluzivna gošća predstavlja jedno od vodećih imena u svijetu solo-pjevanja.

Organizacioni tim Kotorske koncertne sezone dalje najavljuje bogatu sezonu kako dječijih, odnosno školskih koncerata, tako i gostujućih umjetnika iz regiona i svijeta. Nastavljaju sa praksom da što više umjetnika koji dođu da predstave svoju umjetnost, ujedno održe seminar za sve đake, kako bi namjlađi stekli neophodno iskustvo, vještine i znaje za budući život muzičara. 

Portal Analitika