Crna hronika

Zaplijenjeno 170 kg skanka, uhapšen Podgoričanin

Nakon današnje filmske potjere u centru Podgorice, koja je jutros oko osam časova okončana na mostu Milenijum nakon saobraćajne nezgode, Uprava policije oglasila sa saopštenjem u kome precizira da je uhapšen 24-godišnji P.P, te zaplijenjeno oko 170 kilograma skanka.
Zaplijenjeno 170 kg skanka, uhapšen Podgoričanin
MUP/Portal AnalitikaIzvor

Kako su precizirali, službenici Odjeljenja granične policije Tuzi su oko 8 časova, izvršili blokadu terena Zatrijebač - Poprati - Korita i tom prilikom pokušali da zaustave putničko motorno vozilo „opel astra“ bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.P. (24) iz Podgorice.

- P.P. nije zaustavio vozilo, već je nastavio kretanje i tom prilikom ostvario kontakt svojim prednjim lijevim dijelom vozila sa desnom stranom patrolnog vozila marke „dačija daster“, koje se nalazilo na saobraćajnoj traci sa upaljenom svjetlosnom signalizacijom, nakon čega se velikom brzinom dao u bjekstvo u pravcu Podgorice.

Službenici OGB Tuzi su odmah krenuli u potjeru za ovim licem i o događaju i pravcu kretanja upoznali službenike Centra bezbjednosti Podgorica, koji su se uključili u potjeru za licem koje je upravljalo ovim vozilom.

Prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, na raskrsnici bulevara Ivana Crnojevica i Stanka Dragojevica, u pravcu mosta Milenijum, P.P. vozilom ostvaruje kontakt sa vozilom marke „reno megan“, i tom prilikom dolazi do prevrtanja vozila „opel astra“.

P.P. je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom Centru Crne Gore i tom prilikom su konstatovane lakše tjelesne povrede - precizirali su iz Uprave policije.

Kako su naveli, pregledom vozila pronađeno je osam džakova u kojima su se nalazila 162 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je skank, ukupne težine od oko 170 kg. Droga je predata Odsjeku za borbu protiv droge i biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se P.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Portal Analitika