Zabava

Preminuo gitarista legendarne grupe AC/DC

Legendarna australijska hard rok grupa AC/DC objavila je na svojoj zvaničnoj stranici da je u 64. godini života preminuo jedan od njenih osnivača, tekstopisaca i gitarista, Malkolm Jang (Malcolm Young).
Preminuo gitarista legendarne grupe AC/DC
bosonoga.comIzvor

“Malkolm je, zajedno sa Angusom, bio osnivač i kreator grupe AC/DC. Sa ogromnom posvećenošću i predanošću, on je bio pokretačka sila benda. Kao gitarista, tekstopisac i vizionar je bio perfekcionista i jedinstven čovjek”, stoji, između ostalog, na stranici benda.

Malkolm Jang je rođen 1953. godine u škotskom Glazgovu, a odrastao je u Sidneju. Član benda je bio od njegovog osnivanja, ali se u posljednjih nekoliko godina povukao, jer se borio se demencijom. Prema riječima najbližih, preminuo je “u miru, okružen porodicom”.

U inicijalnoj zvaničnoj objavi, našao se dio koji je napisao njegov brat, takođe slavni gitarista.

“Kao njegovom bratu, teško mi je izraziti riječima koliko mi je značio u mom životu. Veza koju smo imali je bila jedinstvena i veoma posebna. Iza sebe ostavlja ogromno nasljeđe, koje će živjeti vječno. Malkolme, dobro obavljen posao”, poručio je Angus.

Porodica Jang je izgubila još jednog člana nedavno, jer je u oktobru, u 70. godini, preminuo Džordž (George), Malkolmov i Angusov stariji brat, gitarista grupe Eyebeats i dugogodišnji AC/DC producent.

Foto: AC/DC website

 

Portal Analitika