Fudbal

Poznat „komandant“ žrijeba za Mundijal

Gari Lineker, legendarni centarfor Engleske rukovodiće žrijebom za Mundijal u Rusiji. Svečanost povodom selekcije grupa biće održana 1. decembra u Kremlju. Asistent će mu biti ruska novinarka Marija Komandnaja.
Poznat „komandant“ žrijeba za Mundijal
Sky SportsIzvor

FIFA je odabrala Linekera za centralnu figuru predstojećeg žrijeba za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Osam grupa sa po četiri reprezentacije biće određeno 1. decembra u Kremlju.

Pored njega, žrijebom će upravljati i domaća novinarka Marija Komandnaja. Imaće i osam pomoćnika, a za sada je poznato da će jedan od njih biti nekadašnji reprezentativac i selektor SSSR-a, Nikita Simonjan.

"Imao sam sreću da kao igrač učestvujem na dva završna turnira i znam kakvo uzbuđenje vlada dok očekuješ imena budućih protivnika. Drago mi je što ću kao osoba koja saopštava rezultate žrijeba biti dio još jednog Svjetskog prvenstva", rekao je Lineker.

Lineker je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine. U svojoj karijeri igrao je za Lester, Everton, Barselonu, Totenhem i Nagoju. Po okončanju karijere radio je kao prezenter utakmica Premijer lige i Lige šampiona.

Portal Analitika