Podgorica

Gordana Đurović predsjednica Žirija za dodjelu nagrade “19. decembar”

Skupština Glavnog grada imenovala je juče profesoricu Ekonomskog fakulteta Gordanu Đurović, za predsjednicu Žirija za dodjelu  nagrade "19. decembar" za 2017. godinu.
Gordana Đurović predsjednica Žirija za dodjelu nagrade “19. decembar”
Portal AnalitikaIzvor

Istovremeno, Skupština je imenovala još 12 članova mešu kojima su Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof.dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof.dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Nagrada se dodjeljuje za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad.

Nagrada se može dodijeliti ako djelo predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti i ako njegova primjena predstavlja doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja... da je djelo, odnosno da su rezultati rada publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 15. novembra 2013. godine i da je djelo tematski vezano za Glavni grad, odnosno da ima poseban značaj za Glavni grad ili da su rezultati rada ostvareni na njegovoj teritoriji.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive u Podgorici i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad.

            

 

Portal Analitika