Crna hronika

Akcija „Uragan“: Krivične prijave protiv devet osoba

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu policijsku akciju „Uragan“ koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, kao i na lica koja su se, kako se sumnja, bavila krijumčarenjem opojne droge u zemlje Zapadne Evrope. 

Akcija „Uragan“: Krivične prijave protiv devet osoba
Portal AnalitikaIzvor

"Izvršeni su pretresi stanova i kuća koje koristi pet lica. Od tih pet lica četiri je lišeno slobode dok je jedno lice u bjekstvu. Prethodnih mjeseci još četiri lica su lišena slobode, što znači da je akcijom obuhvaćeno ukupno devet lica. Tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina", saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije. 

Nakon pretresa koji su policijski službenici izvršili, slobode su lišeni D.S. iz Berana, D.C. iz Bijelog Polja, V.B. iz Bijelog Polja i D.Đ. iz Bijelog Polja, dok se za O.Č. iz Bijelog Polja koji je u bjekstvu traga. 

Pretresima u stambenim prostorijama ovih pet lica pronađeno je oko 90 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, sedam grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, 12 komada municije cal. 7,9 mm i ručna bomba.

Četiri lica lišena slobode će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i peto lice koje je u bjekstvu.

U prethodnom periodu slobode su lišena još četiri lica, i to dva zbog sumnje da su počinila KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga (M.B. i S.V. iz Bijelog Polja) i dva za koja se tužilac izjasnio da se radio o prekršaju iz  Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga (M.B. iz Berana i B.F. iz Mojkovca).

Akcija je sprovedena u sadejstvu sa službenicima CB Bijelo Polje, CB Berane i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje.

 

Portal Analitika