Fudbal

Budućnost cilja svih pet pobjeda do kraja jeseni

Budućnost će do kraja jesenje polusezone pokušati da smanji rekordnih 11 bodova zaostatka za vodećom Sutjeskom.
Budućnost cilja svih pet pobjeda do kraja jeseni
ArenaIzvor

Plan podgoričkog tima je da ostvari sve pobjede u preostalih pet kola, počev od sjutrašnjeg duela sa Dečićem pod Goricom (17h), gdje će imati dodatnu obavezu da odigra za gušt najvatrenijih navijača „varvara“, koji slave 30. rođendan.

“Iskreno vjerujem da ćemo do zimske pauze smanjiti bodovni minus za liderom i tako na proljeće ostati u realnoj trci za trofejom. Imamo meč sa Sutjeskom na domaćem terenu, a pored tog trijumfa, računam i da će se Nikšićani negdje okliznuti. Najbolji način da stignemo vodeću ekipu je da pobjeđujemo u kontinuitetu, a nadam se da ćemo do kraja jeseni imati maksimalan učinak” – rekao je Blažo Igumanović, koji dodaje:

“Očekujem da serija krene od sjutrašnjeg duela sa Dečićem. Neće biti nimalo lako, Tuzani su se pokazali nezgodnim protivnikom za favorite, a u to smo se i mi uvjerili. Ipak, trijumf je za nas imperativ. Moramo da izvučemo najbolje od sebe i na pravi način čestitamo rođendan našim navijačima. Siguran sam da će „varvari“ napraviti sjajan ambijent i da ćemo na kraju zajedno slaviti” –  ističe lijevi bek ,,plavih“.

Budućnost je imala dvije sedmice da konsoliduje redove, s tim što kadrovska situacija nije najbolja. Filip Mitrović je van trenažnog procesa, kapiten Momčilo Raspopović ima žute kartone, a Nikolu Poparu muči zadnja loža.

Napadač Alen Melunović je tokom mini odmora zaliječio povredu koljena nakon sudara sa golmanom Grblja Andrijom Dragojevićem, ali pitanje je hoće li biti spreman za Dečić.

“Nijesmo kompletni, ali to ne mijenja naše ambicije. Dobro smo trenirali i vjerujem da ćemo pokazati pravo lice. Imali smo više odličnih nastupa do sada, ali nam je, zbog spleta raznih okolnosti, falilo da povežemo nekoliko pobjeda. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti od duela sa Dečićem ističe.” – Igumanović. ,,Plavi“ u srijedu imaju lijepu šansu da aktuelnog branioca Kupa otpišu već u četvrtfinalu.

Izabrani Dragana Kažića na revanš kraj Bistrice putuju sa zalihom od 2:0.

“Prednost od dva gola ne znači ništa ukoliko i u revanšu ne odigramo jednako dobro kao u prvom meču. Ali, siguran sam da ćemo i u Nikšiću pružiti kvalitetnu partiju. Zelimo da idemo do kraja u masovnijem takmičenju i znamo šta treba da uradimo kraj Bistrice” – zaključio je Igumanović.

Arena

Portal Analitika