Crna hronika

Ko je osumnjičen za ubistvo advokata?

Ubijenog advokata Vladimira Zreleca (50) i osumnjičenog za njegovo ubistvo Vladimira Šaranovića (40), koji je u bjekstvu, spaja istovremeni rad za kockarsku kompaniju ubijene braće Šaranović, koja je imala razgranate poslove u Srbiji.
Ko je osumnjičen za ubistvo advokata?
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni Vladimir Šaranović, koga je policija u opsežnoj akciji preksinoć u Beogradu pokušala da uhapsi, dalji je rođak Branislava (66) i Slobodana (79) Šaranovića, koji su likvidirani u Beogradu, odnosno Budvi.

Ubistvo Branislava 2009. u Beogradu bio je razlog sukoba njegovog brata Slobodana i Luke Bojovića.

U tom sukobu, kako se pretpostavlja, ubijeni su i Lukin brat Nikola Bojović, ali i Slobodan Šaranović.

Vladimir Šaranović bio je prvo krupije, a kasnije i blagajnik u kazinu braće Šaranović u hotelu “Slavija”, dok je advokat Zrelec tri godine bio direktor njihove firme “Fil Šar”, koja je bila vlasnik kockarnica u Srbiji.

- Tek kada bude uhapšen osumnjičeni može da se otkrije motiv ubistva Zreleca koji je smrtno ranjen početkom decembra 2015. Jedna od opcija je mogućnost da je Zrelec, koji je radio u kazinu za braću Šaranović, napravio neki poslovni potez koji se njima nije dopao. S druge strane, nije isključeno ni da je advokat Zrelec imao i neki kontakt sa ljudima oko Luke Bojovića sa kojim su braća Šaranović bili u sukobu i da se taj kontakt njima nije svidio - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Poznato je da je Zrelec branio i Miloša Delibašića, optuženog da je po nalogu Slobodana Šaranovića organizovao kriminalnu grupu koja je optužena za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

U vrijeme likvidacije Zreleca, Slobodan Šaranović je bio u spuškom zatvoru zbog sumnji da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića.

- Vladimir Šaranović je dalji rođak braće Šaranović. Na Kanarevom brdu, gdje je odrastao, pričalo se da su ga braća Šaranović bukvalno prihvatila kao svog i pomagala mu. Godinama poslije ubistva Branislava Šaranovića često je boravio u Beču. Da li je tamo radio za firmu za koju je radio u Beogradu, ispituje se.

On, inače, nema dosije, nikada nije hapšen niti je dovođen u vezu sa kriminalnim aktivnostima. Živio je porodičnim životom, bez isticanja - kaže izvor Blica.

Istražitelji, dok tragaju za osumnjičenim Šaranovićem, ne odbacuju mogućnost da je Zrelec, koji je i sam bio vlasnik lokala na Vračaru, ubijen iz sasvim drugih motiva.

Policija je, prema saznanjima “Blica” prekjuče, operativnim putem saznala da je osumnjičeni Vladimir Šaranović viđen na Kanarevom brdu, u Ulici srpskih udarnih brigada, nekih 300 metara od stana u kome je odrastao.

Specijalne policijske ekipe blokirale su taj dio prijestonice, pretresle su stan u kome se, kako se sumnja, skrivao Šaranović, ali je on prethodno uspio da se skloni.

U stanu su nađena dokumenta, kao i manja količina droge, koja je poslata na vještačenje.

Zrelec je izrešetan 1. decembra 2015. ispred zgrade u Ulici patrijarha Varnave 48, gdje je imao kancelariju. Na njega je pucano iz bijelog BMW-a u pokretu. Napadači su pobjegli, a tri sedmice nakon oružanog napada Zrelec je podlegao povredama.

 

Portal Analitika